ДРАМА В ЛОНДОН: Два отменени гола и само 1:0 за Челси срещу Кристъл Палас (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Сините" се приближиха на две точки от второто място във Висшата лига

ДРАМА В ЛОНДОН: Два отменени гола и само 1:0 за Челси срещу Кристъл Палас (ВИДЕО+СНИМКИ)
Челси спечели с 1:0 гостуването си на Кристъл Палас от 19-ия кръг на английската Висша лига. За лондончани се разписа Н'Голо Канте (50), а на две попадения на Оливие Жиру бяха отменени заради много тънки засади.
 
Успехът приближи "сините" на две точки от второто място, където за момента се намира Тотнъм. "Шпорите" имат 45, а Челси е четвърти с 43.
 
Кристъл Палас остава на 14-а позиция с 19 т.  
 
Гостите имаха шанс да открият в 14-ата минута, когато Вилиан центрира, а Рюдигер се измъкна от защитата, но не успя да уцели вратата при удара си с глава. Малко след това Канте шутира покрай вратата.
 
 
В 28-ата минута гол на Оливие Жиру правилно беше отменен заради засада. Нападателят беше зад гърба на защитата, а флагът вече беше вдигнат, когато той нанесе превъзходен удар от въздуха, при който топката се оплете в мрежата. 
 
Вилиан уцели страничната греда в 35-ата минута. Секунди по-късно бразилецът отново стреля по посока на съперниковата врана, но Гуаита спаси. 
 
 
Второто полувреме започна отлично за Челси. Само шест минути след неговото начало лондончани поведоха. Давид Луиш изведе Канте в наказателното поле и френският национал стреля по земя. Вратарят Гуаита закачи топката, но не успя да я спре и тя влетя в мрежата - 0:1.
 
Още едно попадение на Жиру беше отменено. В 74-ата минута той получи пас зад защитата  и простреля вратаря. Страничният рефер обаче маркира засада. Този път повторенията оставиха големи съмнения в правотата на решението.
 
 
Минута преди края на редовното време Конър Уикъм можеше да изравни, но прати топката високо над вратата. 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
КРИСТЪЛ ПАЛАС: Гуаита, Уан-Бисака, Томкинс, Сако, Ван Анхолт, Макартър, Миливойевич, Каяте, Шлуп, Таузенд, Заха
 
ЧЕЛСИ: Кепа, Аспиликуета,Рюдигер, Луис, Алонсо, Канте, Жоржиньо, Жиру, Азар, Вилиан, Баркли
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки