Сензациите в пресата: Левски преговаря за защитник от Черно море

Олимпиакос вариант за контрола с ЦСКА, 1 млн. долара на година за Тошко Неделев в Китай

Сензациите в пресата: Левски преговаря за защитник от Черно море

Най-интересните теми от българската преса днес, 31 декември:

 

„Меридиан мач”: Левски преговаря за защитник от Черно море като заместник на Яблонски

 

Левски е все по-близо до раздяла с Давид Яблонски и за това може да се съди по усиленото търсене на нов централен защитник. „Сините" са набелязали като вариант за заместник на чеха футболист на Черно море. Става въпрос за алжиреца Илиас Хасани, който вече втори сезон се подвизава по родните терени. Той бе привлечен от Илиан Илиев във Верея, а след това се премести заедно с треньора на „Тича". Миналият през Тулуза и Бордо национал на северноафриканската държава изнесе отлични мачове срещу „сините", което е впечатлило и Славиша Стоянович. От „Герена" са готови и при положение, че получат пари от зимна сделка за Яблонски, ще ги инвестират в привличането на Хасани, който освен в центъра на защитата може да бъде използван и по фланговете. Сините вече са влезли в контакт с представители на играча, за да декларират интереса си.

Преди няколко дни се появи информация, че Илиас е отказал вариант да се върне в родината си Алжир и да подпише договор с лидера в местното първенство ЮСМ Алжир. „Бяхме се насочили към двама футболисти, които са част от националните формации. Става дума за Хишам Белкаруи и Илиас Хасани, които играят съответно в Саудитска Арабия и България. И двамата обаче отговориха, че предпочитат да останат в чужбина. Специално Хасани каза, че е щастлив в българския си отбор", обясни треньорът на ЮСМ Тиери Фроже.

 

„Тема спорт”: Олимпиакос вариант за контрола с ЦСКА

 

ЦСКА може да се изправи срещу най-успешния гръцки клуб Олимпиакос. Двата отбора ще се засекат в Испания по време на зимната си подготовка. Южните съседи също ще са в областта на Марбея през втората половина на януари. Олимпиакос заема 2-о място в Суперлигата, на 8 точки от лидера ПАОК. По-рано през годината на няколко пъти се появиха публикации, че потенциалният съперник на армейците в Испания се интересува от Кирил Десподов.

Организаторите на лагера на ЦСКА все още уточняват контролите, като други варианти за спарингите са Динамо Киев, а също и немските Кайзерслаутерн (11-и от 20 отбора в Трета лига) и Арминия Билефелд (14-и от 18 тима във Втора Бундеслига).

От "Армията" още не са обявили програмата си за зимната подготовка. Първоначалният план е тимът да се събере в Панчарево на 9 януари (сряда), да тренира няколко дни в базата, а на 14-и да лети за Испания. Червените ще останат на Пиренейския полуостров поне до 1 февруари.

ЦСКА още не е обявил и новото си пресаташе, след като преди празниците Атанас Атанасов се раздели с клуба.

 

„Тема спорт”: 1 млн. долара на година за Тошко Неделев в Китай

 

1 милион долара на година ще получава Тодор Неделев, ако приеме предложението на китайския втородивизионен Шъдзяджуан. Треньор на този тим е бившият играч и наставник на Ботев Пд Ясен Петров. Пловдивският Джанини иска много да привлече халфа, но това може и да не се случи. Сериозни апетити към национала имат още ЦСКА и Лудогорец. В първите дни на новата 2019 година се очаква да има раздвижване около Неделев. Тогава ще стане ясно и дали ще се стигне до негов трансфер.

Ботев пък продължава опитите си да подпише с вратаря Благой Макенджиев. През есента националът бе титуляр и под рамката на Черно море, но изненадващо бе освободен от "Тича". Играчите под рамката на канарчетата Даниел Кайзер и Иван Чворович имат договори с клуба до лятото. Към първия има интерес от Лудогорец, който може да го привлече, ако продаде Ренан дос Сантос или Хорхе Браун.

 

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки