Дъщерите на Наим признаха сестра си

Секай официално е дете на великия щангист

Дъщерите на Наим признаха сестра си
Японката Секай Мори официално вече е дъщеря на легендата на щангите Наим Сюлейманоглу. Двете му деца от друга връзка Езин и Сезин се отказаха от обжалването на съдебното решение, което определи бащинството на 3-кратния олимпийски шампион, и то влезе в сила, обяви адвокатът им Азиз Демир.
 
На 3 януари миналата година Секай заведе дело в 4-ти семеен съд в квартал „Буюкчекмедже" в Истанбул, като искаше да бъде призната за дете на Наим, който почина на 18 ноември 2017 г.
 
Заради това през лятото бе екехумирано тялото на великия щангист, за да бъде взет материал за сравнение. Секай и неината майка Наоми вече бяха предоставили такъв по съдебен път.
 
В началото на есента съдията призна, че Секай е дъщеря на Наим, защото според доклада на института по криминалистика това е 99,99 % сигурно според анализа на пробите.
 
Две от другите три дъщери на Наим обаче бяха категорични, че не го приемат. В крайна сметка явно са решили, че битката е загубена.
Секай е родена в Анкара от връзката на Наим с японската журналистка Киоко Мори по време на олимпиадата в Сеул. Щангистът дори лично присъства на раждането. След няколко месеца обаче Наоми си събира багажа и се прибира в родината си. Връща се само веднъж, но така и не успява да се свърже с родения в село Птичар до Момчилград Наим.
 
Едно от последните желания на Сюлейманоглу бе да се открие четвъртата му дъщеря. Брат му Мухарем го изпълни и момичето бе открито. Нейната майка дори бе в Истанбул, за да посети гроба на Наим.
 
Въз основа на окончателното решение на съда дирекцията по населението в министерството на вътрешните работи в Анкара трябва да издаде нов акт за раждане на Секай, в който името на Наим да фигурира като баща. Сюлейманоглу няма брак с нито една от трите жени, от които има деца. Другите си три дъщери обаче е признал официално и те носят неговата фамилия.
 
Сега наследството на Наим ще трябва официално да се дели на четири. Това вероятно е причината за делото. Според турските медии в последните си дни той е успял да продаде малкото му останали имоти на стойност от около 2 милиона евро и е купил сграда в престижен квартал на Истанбул, като рентата от нея трябва да отива за децата му.
 
Наим почина от кръвоизлив в мозъка, след като бе приет в болница с отказал черен дроб. В крайна сметка му бе намерен донор, но организмът му не успя да се справи с трансплантацията, която бе направена в най-престижната турска клиника. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки