Сензациите в пресата: ЦСКА се отказва от Байду заради паспорт

Стоянович пожела трио от Берое и 2-ма от Ботев (Пд), искат Швиерчок в Бундеслигата

Сензациите в пресата: ЦСКА се отказва от Байду заради паспорт
Най-интересните теми от българската преса днес, 2 януари 2019 г.:
 
„Меридиан мач”: ЦСКА се отказва от Байду заради паспорт
 
ЦСКА на този етап се отказва от желанието си да привлече Ишмаел Байду от Септември, научи „Меридиан мач". Причината е, че футболистът от Гана няма европейски паспорт, което може само да задълбочи проблемите на отбора с играчи извън Европейския съюз. Известно е, че и в момента на „Армията" има петима чужденци, които не са от ЕС, а в групата за мачовете могат да попадат само по трима. Поради тази причина Енрике Рафаел и Евандро оставаха извън разширения състав за мачовете, което в крайна сметка може да демотивира бразилците. От клуба пък правят сериозни постъпки да изкарат български паспорт на защитника Жеферсон, което може донякъде да облекчи ситуацията.
Самият Нестор Ел Маестро е харесал 20-годишния Байду и е настоял да го има в състава си. Той обаче се е съобразил с обстоятелствата и се е съгласил, че в момента бързият халф няма как да му бъде от полза. Преди време от Септември обявиха, че цената на Байду е 1 милион евро, но реално той струва много по-малко. Въпреки това ЦСКА ще продължи да следи изявите на футболиста на Септември и сигурно ще го привлекат, когато разрешат проблема си с квотата на чужденците.
По този начин ЦСКА ще вземе само Здравко Димитров от Септември. Крилото със силен ляв крак трябва да пристигне на „Армията" още през зимата. Той обаче няма как да се пребори за титулярно място при „червените" и вероятно ще бъде преотстъпен веднага или ще бъде оставен да доиграе сезона в Септември.
 
„24 часа": Стоянович пожела трио от Берое и 2-ма от Ботев (Пд)
 
И след Нова година продължава мъглата около ситуацията в Левски, но все пак има ясни трансферни цели, както и списък на футболисти, с които клубът ще гледа да се раздели.
Старши треньорът на „сините" Славиша Стоянович е набелязал общо петима играчи от 4-ия и 5-ия в класирането на Първа професионална лига Берое и Ботев (Пд). Също така сърбинът със словенски паспорт е определил от кои кадри в състава си няма нужда. Те са общо 6-има.
От Берое Стоянович иска да бъдат привлечени капитанът на старозагорци Мартин Райнов, бразилският нападател Вандерсон и халфът Борислав Цонев. Интересното е, че последният е юноша на Левски. От Ботев пък треньорът е харесал централния защитник Кристиан Димитров и полузащитника Серкан Юсеин. 49-годишният специалист смята да се раздели с двамата вратари, които пазиха през есента - Божидар Митрев и словака Мартин Полачек. Ненужен на „Герена" вече е и тунизийският защитник с френски паспорт Аймен Белаид. Същото важи и за португалския халф Филипе Нашименто.
От нападателите трябва да си тръгнат двата бразилски трансферни провала - Ривалдиньо и Луан Виана. Първият поне е син на баща си - славния Ривалдо, докато за втория няма никакво логично обяснение по каква причина се озова на „Герена". Със сигурност „сините" ще търсят попълнение за атаката, в която единствено голмайсторът Станислав Костов е на ниво. 
 
„Меридиан мач”: Искат Швиерчок в Бундеслигата
 
Нюрнберг е готов да привлече втори играч на Лудогорец, за да преследва оставането си в Първа Бундеслига, научи „Меридиан мач". Немският тим, който през лятото плати 5 милиона евро за Върджил Мисиджан, е хвърлил око и на поляка Якуб Швиерчок. От 9-кратния шампион на Германия са готови да платят на секундата 3 милиона евро за 26-годишния поляк. Едва ли тази сума ще задоволи собственика на „орлите" Кирил Домусчиев, който не продава играчите си за жълти стотинки и следва високите стандарти, зададени от Динамо Загреб и Цървена звезда.
Швиерчок бе изпратен в трета глуха от предния треньор Пауло Аутуори, но има съвсем нова роля при Тони Здравков, макар че все още е втори избор след Клаудиу Кешеру. Полякът изглежда е харесан и заради опита си в Бундеслигата с екипа на Кайзерслаутерн, но контузия кара германците в крайна сметка да го продадат.
Нюрнберг има сериозни проблеми в атака и е вкарал едва 14 гола, което е второто най-слабо постижение след това на Щутгарт.
 
 
Матай: Червените картони бяха пресилени

Капитанът на ЦСКА смята, че Ботев Пловдив се радват предварително

Керкез: Голяма победа, на нашия стадион ще бъдем много силни

Треньорът на Ботев Пловдив остана много доволен от успеха над ЦСКА за Купата на България

Стамен Белчев притесни феновете: Каранга има неприятна контузия

"В четвъртък ще има яснота", заяви треньорът на ЦСКА

Стоичков: 100 години Етър, 100 години слава

Камата поздрави "болярите" за вековния юбилей

Локо (Пд) пусна билетите за ЦСКА 1948

Мачът е в неделя от 15:15 часа на "Лаута"

Стоичков и Бала отново на терена за 100 години Етър

"Ивайло" арена на големи празненства

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

ЦСКА ще удари Ботев (Пд) в първия полуфинал за Купата

Вижте подробности

Оперираха успешно национал на Ботев Пд

Николов подложен на интервенция в Испания

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки