Владо Николов фаворит за дясна ръка на Силвано Пранди

Салпаров остава в националния и за олимпийските квалификации

Владо Николов фаворит за дясна ръка на Силвано Пранди
Владимир Николов е фаворит за дясна ръка на завърналия се на поста национален селекционер Силвано Пранди, научи „Меридиан мач".
 
Двамата са много близки, а и 41-годишният идол е наясно с всички функции в представителния ни тим.
 
Преди да се завърне с екипа на България за европейското у нас и в Италия през 2015-а, Владо бе мениджър на селекцията ни. Освен това той вече има треньорски опит и във Франция, и у нас, като в Левски сега е играещ наставник. На „сините" е и президент, така че най-успешният ни колективен спорт му е ясен и на организационно и управленско ниво.
 
В националния ни тим за олимпийските квалификации със сигурност остава и Теодор Салпаров.
 
Звездното либеро, което на 36 продължава да е основен играч на Нефтохимик, от 3 години и половина ту се оттегля от представителния ни тим, ту решава отново да помогне. С оглед големия залог - класиране на олимпийските игри в Токио догодина, Теди ще се хвърли отново в огъня за честта на България, категорични са негови близки.
 
Капитан ще продължи да бъде Виктор Йосифов. Централният блокировач. бе наложен именно от Пранди в титулярната шестица. Това стана на европейското през 2009-а в Турция, когато националите ни спечелиха последния си засега медал от голям шампионат - бронз.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки