Валверде шокира: Не знам дали ще продължа да водя Барселона

Искаме да спечелим Шампионска лига, както и титлата в Ла Лига, допълни спецът

Валверде шокира: Не знам дали ще продължа да водя Барселона
Ернесто Валверде вече година и половина е начело на Барселона, клуб, който не му дава почивка. Период, в който треньорът живее с такава интензивност, че „на практика не ти дава време да спреш“. Ето защо Чингури има чувството, че се е качил на влак без спирачки: „Колко бързо ми се случва всичко това“, признава той. Наставникът размишлява върху всичко, което го обгражда и върху своето управление в едно продължително едночасово интервю дадено за телевизията на Барселона, което служи за преглед на онова, което е изживял и това, което му остава да преживее.
Валверде откроява по по-специален начин Лионел Меси. Той отбелязва, че годините минават, треньорите си тръгват, проектите се променят, дори президентите се сменят, но Лионел Меси продължава да бъде основна част от Барселона – „седнал на своя трон, разпространяващ изкуството си ден след ден“.
 
„Меси се отнася с изключителна отговорност по отношение на отбора. Това е нещо, което се забелязва във всеки един мач. Това го кара да играе дори, когато е контузен или чувства някакъв дискомфорт. За всеки друг футболист това е трудно за изпълнение в един ден, а той го прави непрекъснато. Трябва да имате голяма умствена сила, за да го направите. Меси няма равен на себе си“, коментира Валверде пред клубната телевизия.
 
„Всеки сезон винаги е ново предизвикателство. Тази година виждам малко по-различна атмосфера относно мачовете ни от Шампионска лига. През миналата година също бяхме мотивирани, но особено през този сезон има допълнителна атмосфера в тези наши мачове. Опитът ми от предходната година е нещо, което също не сме забравили“, добави наставникът на Барселона.
 
„Шампионска лига е илюзия като всяка година. Всяка година тази илюзия се подновява. Това, което има да се случи ще се случи. Няма никаква гаранция, че ще спечелиш. Стремиш се да се представяш максимално силно. Вярно е, че опитът ви помага за това, което ви предстои, но нищо повече. Ние искаме да спечелим Шампионска лига, както и титлата в Ла Лига, която през този сезон ще бъде много по-трудна.“
Чингури знае, че освен Меси, отборът се нуждае от най-добрата си версия, за да постигне своите цели. В този смисъл връзката между Меси и Суарес дава много на отбора, но също така и представянето на Дембеле и Коутиньо.
 
„Футболът не е само игра на пропуски. Има момент, в който трябва да се изправиш в обратната роля. Аз изисквам от всеки един играч да бъде достатъчно активен и в двете фази на играта. Не можеш да мислиш само за атака. Играчи като Меси, Дембеле и Коутиньо правят разликата. Те казват: „Дай ми топката.“ Те правят разликата. Не знам дали е стар футбол, но футболът съществува и ще продължи да съществува заради такъв тип футболисти“, продължи той.
 
Валверде потвърди значението на спечелената шампионска титла през миналия сезон. Той акцентира на победата в Ел Класико с 5:1, както и на успеха срещу Тотнъм в Лондон.
 
„Останах особено доволен от представянето в Ел Класико при победата с 5:1. Имахме страхотни моменти. Успяхме да управляваме мача така, както ние искахме. Мачът в Лондон срещу Тотнъм бе важен, няма да го отрека. Не само победата, а начинът, по който я постигнахме бе от особено важно значение за отбора.“
 
Валверде често е критикуван, че не използва футболисти от втория отбор и не налага играчи от школата. „Ще видите, че след шест месеца тези младежи, на които разчитам от втория отбор ще направят важен скок. Това е, което искаме, защото това ще служи за години напред. Те скоро ще могат да станат част от първия отбор. Ние знаем, че имаме нужда от нови лица, но също така е нужно време те да се реализират.“
 
„Не знам къде ще бъда през следващия сезон. Не знам дали ще продължа да бъда начело на Барселона. Никога не мисля за толкова дълъг период напред. Това, което искам е да спечеля всичко през настоящия сезон. Не знам какво ще правя през следващата година“, каза още Валверде. 

 

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

Байерн Мюнхен изкушава вундеркинда на Милан

Франческо Камарда все още не е подписал професионален договор с "росонерите"

Канаваро: Ще тренирам Наполи и за без пари

Световният шампион с Италия призна, че това е неговата мечта

ФИФА и УЕФА са притеснени от случващото се в Испания

Прокуратурата все още разследва случая "Рубиалес"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки