Юнайтед няма спирка! 4 от 4 при Солскяер! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Норвежецът влезе в историята, резерви вдъхновиха „червените дяволи“ срещу Нюкасъл, Лукаку вкара за 38 секунди

Юнайтед няма спирка! 4 от 4 при Солскяер! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед вече има 4 победи от също толкова мача след уволнението на Жозе Моуриньо.

Момчетата на наследилия го до края на сезона Оле Гунар Солскяер спечелиха с 2:0 визитата си на Нюкасъл от XXI кръг на английската Висша лига и вече изостават само с 6 точки от четвъртия Челси.

Малко по-рано „сините“ от Лондон фиксираха нулево домакинско реми срещу Саутхемптън, докато „червените дяволи“ постигнаха дебютния си в историята успех като гост на тим, воден от Рафаел Бенитес.

Вдъхновението за гостите дойде от резервната скамейка, тъй като Ромелу Лукаку откри резултата с първото си докосване до топката, а освен това подаде на Алексис Санчес, който също влезе от пейката и асистира на игралия силно Маркъс Рашфорд за втория гол.

Преди попаденията срещата бе сравнително равностойна, макар че като цяло гостите имаха инициативата.

В 13-ата минута обаче Кристиан Атсу овладя майсторски дълъг пас и се измъкна от защитата им, ала диагоналният му изстрел с левия крак не затрудни Давид де Хеа.

Секунди след това испанецът отново спаси удар на Атсу, а почти веднага след това Фил Джоунс сгреши при изнасянето на топката, но после се поправи с отличен шпагат.

В 24-ата минута негов колега от Нюкасъл позволи на Маркъс Рашфорд да излезе сам срещу вратаря, ала младокът не се ориентира добре и Мартин Дубравка се намеси.

До края на първото полувреме развихрилият се след уволнението на Моуриньо французин Пол Погба и неговият сънародник Антони Марсиал пропуснаха да открият резултата.

До почивката Юнайтед притежаваше топката в над 70% от игровото време, като тази тенденция се запази и в началните минути на второто полувреме, въпреки че чисти положения за гол на практика липсваха.

Рафаел Бенитес първи направи промяна в състава си и пусна Джонджо Шелви, а бившият футболист на Ливърпул скоро блесна със страхотен пас, извел Кристиан Атсу, който не нанесе добър удар.

Малко след това Виктор Линдельоф затвърди силния си мач с важна намеса срещу Рондон, след което наставникът на гостите направи двойна смяна, пускайки в игра Алексис Санчес и Ромелу Лукаку.

Последният се нуждаеше от точно 38 секунди, за да се разпише, след като преди три дни отново се появи на терена от пейката и само две минути по-късно оформи крайното 4:1 срещу Борнемут.

Сега обаче попадението на белгиеца бе много по-важно и дойде след добавка, тъй като вратарят на домакините Дубравка се опита да улови коварен изстрел на Рашфорд от статично положение и не успя, а дебнещият Лукаку се възползва – 1:0.

Нюкасъл отговори в 75-ата минута, когато Атсу отправи поредния си удар, ала встрани от целта.

Малко след това Юнайтед нанесе своя втори и решителен гол. Той падна след отлична контраатака, при която Лукаку подаде към Алексис Санчес, а резервата намери непокрития в пеналта Рашфорд и английският национал хладнокръвно реализира третото си попадение в последните четири кръга и общо шесто във Висшата лига през сезона.

В третата минута на добавеното време Санчес изведе Погба и той финтира вратаря на границата на пеналта, но впоследствие не можа да улучи празната мрежа, за да оформи класиката.

Все пак Юнайтед се поздрави с успеха и събра 38 точки, като вече има само с три по-малко от Арсенал и е на 6 от четвъртия Челси.

Солскяер пък се превърна в едва втория наставник на тима, стартирал с четири поредни победи, след легендарния сър Мат Бъзби, докато Нюкасъл остана с 18 точки, на две от опасната зона.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

НЮКАСЪЛ: Дубравка, Ричи, Дъмет, Ласел, Йедлин, Перес, Диаме, Хейдън, Атсу, Рондон;

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Шоу, Джоунс, Линдельоф, Валенсия, Матич, Ерера, Погба, Марсиал, Мата, Рашфорд;

НЮКАСЪЛ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:2

0:1 Ромелу Лукаку (64')
0:2 Маркъс Рашфорд (80')

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки