Юнайтед няма спирка! 4 от 4 при Солскяер! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Норвежецът влезе в историята, резерви вдъхновиха „червените дяволи“ срещу Нюкасъл, Лукаку вкара за 38 секунди

Юнайтед няма спирка! 4 от 4 при Солскяер! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед вече има 4 победи от също толкова мача след уволнението на Жозе Моуриньо.

Момчетата на наследилия го до края на сезона Оле Гунар Солскяер спечелиха с 2:0 визитата си на Нюкасъл от XXI кръг на английската Висша лига и вече изостават само с 6 точки от четвъртия Челси.

Малко по-рано „сините“ от Лондон фиксираха нулево домакинско реми срещу Саутхемптън, докато „червените дяволи“ постигнаха дебютния си в историята успех като гост на тим, воден от Рафаел Бенитес.

Вдъхновението за гостите дойде от резервната скамейка, тъй като Ромелу Лукаку откри резултата с първото си докосване до топката, а освен това подаде на Алексис Санчес, който също влезе от пейката и асистира на игралия силно Маркъс Рашфорд за втория гол.

Преди попаденията срещата бе сравнително равностойна, макар че като цяло гостите имаха инициативата.

В 13-ата минута обаче Кристиан Атсу овладя майсторски дълъг пас и се измъкна от защитата им, ала диагоналният му изстрел с левия крак не затрудни Давид де Хеа.

Секунди след това испанецът отново спаси удар на Атсу, а почти веднага след това Фил Джоунс сгреши при изнасянето на топката, но после се поправи с отличен шпагат.

В 24-ата минута негов колега от Нюкасъл позволи на Маркъс Рашфорд да излезе сам срещу вратаря, ала младокът не се ориентира добре и Мартин Дубравка се намеси.

До края на първото полувреме развихрилият се след уволнението на Моуриньо французин Пол Погба и неговият сънародник Антони Марсиал пропуснаха да открият резултата.

До почивката Юнайтед притежаваше топката в над 70% от игровото време, като тази тенденция се запази и в началните минути на второто полувреме, въпреки че чисти положения за гол на практика липсваха.

Рафаел Бенитес първи направи промяна в състава си и пусна Джонджо Шелви, а бившият футболист на Ливърпул скоро блесна със страхотен пас, извел Кристиан Атсу, който не нанесе добър удар.

Малко след това Виктор Линдельоф затвърди силния си мач с важна намеса срещу Рондон, след което наставникът на гостите направи двойна смяна, пускайки в игра Алексис Санчес и Ромелу Лукаку.

Последният се нуждаеше от точно 38 секунди, за да се разпише, след като преди три дни отново се появи на терена от пейката и само две минути по-късно оформи крайното 4:1 срещу Борнемут.

Сега обаче попадението на белгиеца бе много по-важно и дойде след добавка, тъй като вратарят на домакините Дубравка се опита да улови коварен изстрел на Рашфорд от статично положение и не успя, а дебнещият Лукаку се възползва – 1:0.

Нюкасъл отговори в 75-ата минута, когато Атсу отправи поредния си удар, ала встрани от целта.

Малко след това Юнайтед нанесе своя втори и решителен гол. Той падна след отлична контраатака, при която Лукаку подаде към Алексис Санчес, а резервата намери непокрития в пеналта Рашфорд и английският национал хладнокръвно реализира третото си попадение в последните четири кръга и общо шесто във Висшата лига през сезона.

В третата минута на добавеното време Санчес изведе Погба и той финтира вратаря на границата на пеналта, но впоследствие не можа да улучи празната мрежа, за да оформи класиката.

Все пак Юнайтед се поздрави с успеха и събра 38 точки, като вече има само с три по-малко от Арсенал и е на 6 от четвъртия Челси.

Солскяер пък се превърна в едва втория наставник на тима, стартирал с четири поредни победи, след легендарния сър Мат Бъзби, докато Нюкасъл остана с 18 точки, на две от опасната зона.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

НЮКАСЪЛ: Дубравка, Ричи, Дъмет, Ласел, Йедлин, Перес, Диаме, Хейдън, Атсу, Рондон;

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Шоу, Джоунс, Линдельоф, Валенсия, Матич, Ерера, Погба, Марсиал, Мата, Рашфорд;

НЮКАСЪЛ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:2

0:1 Ромелу Лукаку (64')
0:2 Маркъс Рашфорд (80')

Магуайър отговори на критиките: В Юнайтед винаги има натиск

„Около нас винаги ще се шуми много“, заяви защитникът

Технологията на голлинията не е рентабилна, смята шефът на Ла Лига

Хавиер Тебас коментира "призрачния гол" на Барса в „Ел Класико“

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

Грубо: Фенове на Интер изгориха фланелка на Ибрахимович (ВИДЕО)

"Нерадзурите" празнуват Скудетото по странен начин

Мусиала се възхищавал на Меси

"Имитирах го", призна халфът на Байерн Мюнхен

Дъмфрис се надява да поднови договора с Интер

Нидерландецът иска да остане още дълго на "Меаца"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки