Сензациите в пресата: Камбуров ще гони рекорда на Жеков

Феновете си искат Павел Дочев, Черно море вдига парите на национал, Ел Маестро сред петте спортни сензации на Словакия и още…

Сензациите в пресата: Камбуров ще гони рекорда на Жеков

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 03 януари 2019 година:

„Тема спорт“: Камбуров ще гони рекорда на Жеков

Нападателят на Берое Мартин Камбуров е амбициран да стори немислимото и да счупи головия рекорд на Петър Жеков в елита. Той е споделил намерението си пред свои приятели. 38-годишният свиленградчанин е с 216 попадения, а топпостижението е 253. Ако е здрав и играе редовно, на Камбуров може да му стигнат още 2 години и половина, за да счупи рекорда на Жеков. Нападателят поддържа отлична форма и има желание да продължи кариерата си до лятото на 2021-та, когато ще наближава 41-годишна възраст. Само през есенния дял той реализира 13 гола за Берое. Договорът му със заралии изтича през лятото и на този етап не е подновен. Ако се раздели с Берое след края на сезона, той ще продължи кариерата си в друг отбор от Първа лига. Камбуров е реализирал 216-те си попадения с екипите на Локо Пд (145), Локо Сф (33), Берое (27), Спартак Плевен (5), Ботев Пд (3) и ЦСКА (3).

„24 часа“: Феновете си искат Павел Дочев

Българският треньор Павел Дочев потвърди, че от ръководството на „Ханза“ са го уведомили, че приключващият му в края на сезона договор няма да бъде продължен. Това обаче съвсем не е по вкуса на повечето от феновете на третодивизионния германски тим. В социалните мрежи привържениците застават зад треньора въпреки лошите резултати от края на 2018-а. „Клубът прави отново същата грешка, по-добър от Дочев няма да дойде“, пише Мартин Цимерман. Самият Дочев обяви, че въпреки ситуацията иска да изпълни договора си докрай. Целта пред него бе изкачване във Втора Бундеслига, но към момента тя е много трудно осъществима. 

„Тема спорт“: Обявиха Ел Маестро за една от петте сензации на Словакия

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро бе обявен за една от 5-те спортни сензации на Словакия през 2018 г. Той бе отличен за титлата, която спечели, начело на Спартак Търнава - първа за клуба от 45 години насам. Списъкът със сензации е изготвен от водещия словашки вестник "Правда", който по адрес на Ел Маестро пише: "25-ият сезон в независимата словашка лига бе доминиран от Спартак Търнава. Благодарение на най-добрата защита в първенството тимът бе увереният лидер от начало до край". Фактът, че Спартак стана шампион, е най-голямата сензация в словашкия футбол", казва Ел Маестро по повод успеха. "Преди началото на сезона хората говореха, че ще влезем трудно дори в шестицата и че тимът е с по-малко качество спрямо предходната кампания. Но ние свършихме уникална работа и всички в клуба са шампиони - от собственика до шофьора на автобуса", казва още Ел Маестро. Настоящият треньор на ЦСКА стана най-младият треньор, спечелил титлата в страната, но напусна само след един сезон", пише "Правда". Като сериозна причина за раздялата с Нестор е посочен фактът, че досегашният собственик на Спартак - Владимир Поор, е оттеглил подкрепата си към клуба и това поставя бъдещето му под сериозна въпросителна. Другите спортни сензации на Словакия са уникалното представяне на биатлонистката Анастасия Кузмина на Олимпиадата в Пьончан - един златен и два сребърни медала; силният сезон на колоездача Петер Саган, напускането на най-успешния национален селекционер по футбол Ян Козак и представянето на други две зимни спортистки - биатлонистката Паулина Фиалкова и скиорката Петра Влъхова. В същото време "Тема Спорт" разбра, че Нестор Ел Маестро е посрещнал Нова година в дома си във Виена в компанията на двама от своите помощници. Единият е ясен - 25-годишният му брат Никон. Заедно със съпругите и децата на двамата са били още треньорът на вратарите в ЦСКА Ивайло Петров-Пифа и администраторът на отбора Димитър Вутов. Другият помощник - кондиционният треньор Томас Нойберт, е празнувал със семейството си в Германия.

„Меридиан мач“: Черно море вдига парите на национал

Черно море прави всичко възможно, за да задържи национал. Варненци са предложили нов договор на Ради Василев, за да не го изпуснат. Нападателят, който заслужи доверието на Петър Хубчев в националния отбор, ще се радва на доста по-висока заплата от тази, която взема до сега, обявиха запознати. Той бе привлечен от „моряците“ през миналата зима, след като изкара успешно проби по време на подготовката в Турция. През есента той записа участие в 16 мача за Първа лига, в които се отчете с 3 гола и асистенция. 28-годишният футболист се оценява на 300 000 евро.
Университатя Крайова с Петев стигна до сензационен успех над ЧФР Клуж (ВИДЕО)

Отборът на българина стигна до успех с 2:1

Мъри и Гьозтепе с грешна стъпка в Турция (ВИДЕО)

Отборът на българина загуби две точки заради пропуски

Йоан Стоянов бе титуляр за Апоел Беер Шева при успех над Ашдод (ВИДЕО)

Българинът остана до края на мача

Антов и Петко Христов играха за отборите им, но не взеха победи (ВИДЕО)

Вижте подробности

Кремонезе и Вальо Антов все по-близо до промоция в Серия А (ВИДЕО)

Отборът на българина надви Комо с 2:1 у дома

Специя и Петко Христов с много важна победа в битката за оцеляване

Отборът на българина надви Зюдтирол с 2:1

Алекс Петков и Шльонск загубиха дербито на върха

Отборът му отстъпи срещу Ягелония с 1:3

ОБЗОР: Лийдс удари Стоук, Груев с цял мач(ВИДЕО)

Българският национал с жълт картон, отборът му крачи към ВЛ

Йоан Стоянов спечели БГ дербито в Израел (ВИДЕО)

Българинът и неговият Апоел Беер Шева надвиха Бейтар на Пламен Гълъбов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки