Ливърпул си намери майстора! Сити отново е в борбата за титлата! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Страхотен мач на "Етихад", Агуеро и Сане нанесоха първа загуба на "червените" този сезон

Ливърпул си намери майстора! Сити отново е в борбата за титлата! (ВИДЕО+СНИМКИ)
Манчестър Сити нанесе първа загуба на Ливърпул този сезон. "Гражданите" спечеха с 2:1 у дома и се върнаха в борбата за титлата. "Червените" остават лидери, но вече само на 4 точки пред тима на Хосеп Гуардиола след 21-ия кръг във Висшала лига.
 
Головете за домакините вкара Серхио Агуеро и Лирой Сане. Роберто Фирмино се разписа за Ливърпул.
 
Двата тима изиграха страхотен мач на "Етихад" и показаха, че заслужено са смятани за двата от най-добрите отбора не само в Англия, но и в Европа.
 
Първата опасност в мача беше пред вратата на Мачнестър Сити. 18 минути след началото Салах изведе Садио Мане сам срещу Едерсон, който моментално се втурна напред. Сенегалският нападател пусна топката под плонжа му и тя се отби десния страничен стълб. Джон Стоунс се опита да изчисти, но уцели вратаря на домакините и когато по всичко изглеждаше, че това ще е автогол защитникът се хвърли самоотвержено и спя топката преди тя да премине голлинията с пълния си обем, което се видя ясно и на повторението.
 
 
В 28-ата минута Стърлинг получи зад гърба на Анди Робъртсън и насочи топката към точката за изпълнение на дузпата, където беше Бернардо Силва. Ударът му обаче беше блокиран от Ван Дайк.
 
Сити поведе в 40-ата минута. Серхио Агуеро изпревари Деян Ловрен и с шут под гредата от 3-4 метра не остави шанс на Алисон - 1:0. Голът беше 7-и за аржентинеца в седми пореден мач  срещу Ливърпул на "Етихад".
 
 
Седем минути след началото на второто полувреме реферът можеше да отсъди дузпа за домакините. Стърлинг падна в наказателното поле пред Алисон. На повторението се видя, че той е бил задържан от Робъртсън. Съдията прецени, че нарушение няма и играта продължи. 
 
В 58-ата минута опасен удар на Данило мина встрани от вратата на Ливърпул. Четири след това Едерсон сгреши при центриране в наказателното поле на Сити. Той излезе неразчетено, а след като с топката игра негов съотборник тя попадна във Фирмино, който шутира към вратата, но Компани подложи крак и предотврати опасността.
 
 
Ливърпул стигна до равенството в 64-ата минута. Робъртсън получи пас от Александър Арнолд в наказателното поле и с едно докосване насочи топката към непокрития Фирмино, който не сгреши на празна врата - 1:1.
 
 
Сане отново даде аванс на домакините двайсетина минути преди края. Стърлинг комбинира с Лирой Сане, който с мощен диагонален шут, и помощта на страничната греда, се преодоля съпротивата на Алисон за 2:1!
 
В 82-ата минута Агуеро беше изведен сам срещу Алисон, опита се да го преодолее, но безуспешно. Последва блестяща намеса и на Едерсон, който спаси удар на Салах. 
 
 
Секунди преди края Алисон не позволи на Бернардо Силва да вкара, а добавката на Стърлинг излезе в аут.
 
В добавеното време Ливърпул натисна, но не успя да стигне до изравнителен гол.
 
СТРАТОВИ СЪСТАВИ
 
МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Данило, Стоунс, Компани, Лапорт, Фернандиньо, Силва, Сане, Бернардо, Стърлинг, Агуеро
 
ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Ловрен, Робертсън, Хендерсън, Вайналдум, Милнър, Салах, Фирмино, Мане

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки