Белия ще иска заплатата на Юсеин за Педро Еуженио

Ботев Пд на път да пребори Левски и Берое за португалеца

Белия ще иска заплатата на Юсеин за Педро Еуженио
Ботев Пловдив е на път да се договори с португалското крило Педро Еуженио. Канарчетата ще трябва да преборят конкуренцията на Левски и Берое, които също искат играча. Според PlovdivDerby.com футболистът вече се е разбрал с канарчетата.
 
Педро Мигел Пиня Еуженио е на 28 години, а най-добрите си игри у нас направи с екипите на Верея и Берое. Юноша е на португалските грандове Бенфика и Спортинг Лисабон. Последват периоди в местните Лулентано и Фарензе.
 
През юли 2012 година преминава тестове в Берое, като е одобрен от спортно-техническото ръководство и подписва двугодишен договор.
 
В България играе още за Хасково и Черно море. През лятото на 2018-а преминава от Берое в Алтай, където записва 16 мача, в които има 3 гола и 5 асистенции. Последният му тим се намира на 14-а позиция във второто ниво на футбола в южната ни съседка. Преди дни той разтрогна с Алтай и сега е свободен агент.
 
С напускането на Серкан Юсеин Ботев Пд освобождава една заплата и така може да привлече нов играч. Политиката на клуба е да се взимат футболисти, без да се вдига бюджетът. Така се процедира с привличането на Атанас Зехиров след напускането на Йордан Минев.
 
Серкан е вторият играч, който на 100% напуска жълто-черните. Всичко около договора му с Лудогорец е уточнено и е въпрос на дни да се официализира.
 
Треньорът Николай Киров се завърна след новогодишната си почивка и днес ще има разговор в Коматево, където ще настоява за взимането на Педро Еуженио с овакантената заплата. За по-нататъшната селекция ще се чака развитие около Стивън Петков, за да бъде привлечен Георги Минчев от Царско село. За Еберт Кардоса пък ще се чака раздяла с Диого Кампос или Густаво Афонсо.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки