Петър Жеков: Десподов може още да вдигне цената си

Отборът трябва да се подсили през зимата, заяви голмайстор №1

Петър Жеков: Десподов може още да вдигне цената си
Голмайстор №1 в историята на българското първенство Петър Жеков заяви, че продажбата на Кирил Десподов не е наложителна в този момент, а по-добре е той да остане поне още година при армейците, за да натрупа повече опит.
 
"Ръководството на ЦСКА най-добре си знае дали трябва сега да продава Кирил Десподов. Не съм в кухнята на отбора и не знам. Според мен обаче е още рано да напуска клуба. Може би още година, година и половина трябва да остане в ЦСКА, за да придобие още малко повече увереност.
 
Така ще развие още физическите си, техническите си и тактическите си качества. И ще се превърне наистина във футболист, който е готов веднага да заиграе в голям отбор. Освен това, ако продължи развитието си във възходяща линия, след година и половина ръководството ще му вземе и повече пари. Няма начин това да не стане, защото Десподов е много добър футболист.
 
Няма да загуби, ако малко по-късно бъде продаден. Така ще си е постлал към по-голям западен клуб. Ето - ако сега стане футболист №1 на България, цената му ще се покачи. Ако успее да го стори след това отново - ще струва още повече. Ако направи силна еврокампания - също. Да не забравяме, че предстоят и мачове срещу Англия на националния отбор", заяви Жеков пред "Тема спорт".
 
„Преди година по това време се избърза с продажбата на Антон Недялков и видяхте какво стана... В момента Жеферсон не показва нужните качества в зоната на левия бек. Забелязвам, че не успява да покрие зоната си и е далеч от противниковия играч. Но не искам да се бъркам в работата на спортно-техническия щаб", допълни легендата.
 
Голмайстор №1 в историята на родния елит коментира и шансовете на червените да се преборят за шампионската титла в конкуренцията на Лудогорец:
 
"Всичко си зависи от ЦСКА. Първо как ще се проведе подготовката на отбора, а след това и как ще се влезе в официалните мачове. Може би зависи и от селекцията, която ще бъде направена. Но аз не чувам нищо за нея, пази се в пълна секретност.
 
Говори се за привличането на защитник и офанзивен футболист, но засега няма нищо официално. Но със сигурност тимът трябва да бъде подсилен.
 
Нищо не искам да коментирам за назначението на Люпко Петрович в ЦСКА. От съвместната им работа с Нестор Ел Местро ще се види в края на шампионата какво ще излезе. Ако се направи хубава подготовка и се сглоби добър състав - може да се преборят с Лудогорец за титлата. Стискам палци това да се случи. Ще падне здрава битка в плейофите", добави още бившият топстрелец на ЦСКА и Берое.

 

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Александър Димитров: Илиан Илиев е много голяма личност

"Момчетата работиха много за тази победа", каза селекционерът на младежкия национален отбор

Oксер продължава да следи Марин Петков

Младежкият национал показва отлична форма през 2024 година

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки