Левски пръска 160 000 евро за нежелани

Само Белаид до момента е съгласен да напусне клуба

Левски пръска 160 000 евро за нежелани
Левски ще трябва да се бръкне с минимум 160 000 евро, за да разкара нежеланите от треньора Славиша Стоянович футболисти.
 
Петима попаднаха в черния списък на специалиста. Това са Ривалдиньо, Филипе Нашименто, Аймен Белаид и Антони Белмонт, които със сигурност не са желани на „Герена". Стоянович иска да бъде махнат и един от двамата вратари, които се редуваха като титуляри през есента. Най-вероятно това ще е Мартин Полачек заради по-високата си заплата.
 
За да се раздели с петимата, Левски ще трябва да им плати неустойки, освен ако не им намери нови отбори. Второто е малко вероятно и в момента текат тежки разговори за разтрогване на договорите на играчите по взаимно съгласие. Това няма как да стане, без клубът да им даде минимум по три заплати накуп.
 
Синът на легендата Ривалдо дойде в Левски преди година от Динамо (Букурещ). Той така и не намери място в състава. Основната причина за това е хроничната контузия, с която пристигна на „Герена". Така и не стана ясно как тя не е открита при медицинските прегледи, които Ривалдиньо мина, преди да подпише. Той бе опериран през есента, но така и не успя да убеди Славиша Стоянович, че заслужава място в отбора. Бразилецът получава по 12 000 евро на месец. Ако се навие да разтрогне срещу три заплати, ще прибере 36 бона от клуба.
 
Нашименто е в Левски също от година. Той пристигна с огромни очаквания, но две пропуснати дузпи го зачеркнаха. Освен това халфът е от типа футболисти, които не се нравят на Стоянович. Той по-бавно обработва топката и обича да я задържа, увлича се в солови акции. Това не се нрави на треньора. Португалецът получава по 10 000 евро на месец. Така раздяла с него ще струва на клуба минимум 30 000 евро.
 
Антони Белмонт попадна в черния списък на Стоянович не толкова заради играта си през есента, колкото заради държанието си. Французинът постоянно мрънка, ако не играе. Върхът беше, когато се разсърди, че е сменен срещу Септември (2:2). Той отказа да се поздрави със Стоянович и след това бе задраскан от треньора. До края не попадна дори в групата за мачовете. Белмонт също взима по 10 000 евро на месец.
 
Единственият, който е постигнал договорка за раздяла с ръководството, е Аймен Белаид. Защитникът ще си тръгне от Левски за втори път, след като не оправда доверието към него. Бранителят има договор до края на сезона и още преди около два месеца стана ясно, че няма да получи предложение за нов. Вместо това той ще си тръгне още през зимата. Раздялата с него ще е най-безболезнена финансово. Той взимаше 8000 евро на месец. И ако се е разбрал за три заплати накуп, ще получи 24 000.
 
След идването на Николай Михайлов Стоянович е поискал клубът да се освободи от поне единия от предишните вратари - Мартин Полачек и Божидар Митрев. На този етап по-вероятно е изхода да види словакът. Едрогабаритният страж взима по-висока заплата, чужденец е и не доказа, че има място в тима. Полачек получава по 14 000 евро на месец. Засега той не е навит да се раздели срещу неустойка от три заплати или иначе казано, 42 000 евро. 
 
Преговорите с нежеланите играчи ще продължат след 7 януари, когато отборът стартира подготовка.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки