Коутиньо под въпрос в Барса

Бразилецът се оказва излишен на Камп Ноу

Коутиньо под въпрос в Барса

Барселона сключи сделка за потенциално 160 милиона евро, за да доведе Филипе Коутиньо, но ето че бразилецът определено се оказва в беда. Според медиите в Испания бъдещето на бразилеца в отбора започва да бъде поставяно под въпросителна.

26-годишният футболист не стартира в нито един от последните три шампионатни мача на тима си, а изглежда в негово отсъствие Барселона процъфтява. Платените 140 милиона евро (останалите 20 са формулирани като бонуси) превръщат родения в Рио де Жанейро играч в третия най-скъп на планетата и в историята, като Коутиньо отстъпва единствено на Килиан Мбапе и рекордьора Неймар.

Неговият летящ старт за Барса – 10 гола в първите му 5 месеца с екипа на „блаугранас” – все повече изглеждат като далечен спомен. В момента Коутиньо не успява да се пребори нито за място в полузащитата, където Артуро Видал продължава да впечатлява, нито пък редом до атакуващия дует Лионел Меси-Луис Суарес. Наставникът Ернесто Валверде винаги е подкрепял Усман Дембеле и в момента французинът оправдава напълно доверието. „Съвсем не е проблем, че разполагам с двама подобни футболисти. Това всъщност е предимство. Треньорът винаги трябва да е настроен в полза на Барселона. Той винаги иска отборът да печели”, заяви Валверде по този повод.

Поне в последно време действията на наставника изпращат ясно послание до Коутиньо. За него нямаше място в схемата 3-5-2, с която Барса прегази 5:0 Леванте. Бразилецът се оказа излишен и в обичайния вариант 4-3-3 при успехите над Еспаньол и Селта Виго.

Валверде избра Коутиньо за титуляр при гостуването срещу Райо Валекано през ноември, но когато видя как Барса се оказва в губеща позиция (1:2) срещу един от най-слабите тимове в елита, плеймейкърът беше заменен за сметка на Дембеле, който се разписа при драматичната победа 3:2. Фактът, че френският национал има проблеми с дисциплината и закъснява за тренировки, но все пак е поставян пред Коутиньо, също има своята тежест.

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

Реал (Мадрид) ще спечели поредното Ел Класико

Вижте подробности

В Испания: Зидан на крачка от Байерн

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки