Йоханес Клаебо спечели веригата "Тур дьо ски" при мъжете

Норвежецът триумфира в 13-то издание на надпреварата

Йоханес Клаебо спечели веригата "Тур дьо ски" при мъжете

Норвежецът Йоханес Клаебо спечели 13-ото издание на веригата по ски-бягане "Тур дьо ски" при мъжете, след като днес спечели последния старт - преследване на 9 километра с финално изкачване в свободен стил в италианския зимен център Вал ди Фиеме.

Клаебо, който е трикратен олимпийски шампион, финишира първи в днешния старт с време 32:51.3 минути, а втори остана руснакът Сергей Устюгов с изоставане от 16,7 секунди. Трети е Симен Крюгер от Норвегия на 48,8 секунди след победителя.

Победата на Клаебо е негова пета етапна във веригата този сезон и той спечели надпреварата за първи път в кариерата си с общо време от 3:07:59.4 часа.

Втори в крайното подреждане за "Тур дьо ски" завърши Устюгов на 16,7 секунди, а Крюгер допълни тройката във веригата на 48,8 секунди след победителя.

Четирикратният шампион и защитаващ титлата си от миналия сезон Дарио Колоня (Швейцария) нямаше шансове за пети трофей от веригата и дори не стартира в днешното състезание.

В генералното подреждане за Световната купа начело излезе Клаебо с 934 точки, следван от Александър Болшунов (Русия) с 810 и Шур Рьоте (Норвегия) с 634 точки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки