Сензациите в пресата: Коняспор с интерес към бек на Левски

Брайтън следи талант на Ботев Пд, Локо Пд чака роден нападател от Италия

Сензациите в пресата: Коняспор с интерес към бек на Левски

Най-интересните теми от българската преса днес, 7 януари 2019 г.:

 

„Тема спорт”: Коняспор с интерес към бек на Левски

 

Коняспор се интересува от ляв бек, който играе в Левски, твърдят турските медии. В момента турският елитен клуб заема осмо място в местното първенство и иска да подсили отбраната си по време на зимната пауза. Изданията обаче не уточняват дали от Коняспор се интересуват от национала Иван Горанов или пък от французина Луи Нганиони, който да бъде резерва. Французинът изигра само два мача за сините през есенния полусезон. Юношата на Лион не успя да се адаптира добре, въпреки че бе на ниво, когато му бе гласувано доверие. Твърди се, че той иска да си тръгне от „Герена". Ако наистина Нганиони държи да напусне, то сините едва ли ще му правят спънки. Може пък той вече да се е договорил с друг клуб и това да е причината да желае да се раздели с Левски. Иначе от „Герена" трудно биха се разделили с Иван Горанов, освен ако за него не пристигне наистина солидна оферта.

Сините вече са правили бизнес с Коняспор. В този клуб Левски продаде през лятото на 2017 година Мехди Бурабия (сега той е част от Сасуоло). От „Герена” обаче забавиха превеждането на процент от трансферната сума на Черно море - клуба, от който привлякоха халфа. Наскоро варненци осъдиха Левски да им плати 37 500 евро по сделката. В момента приоритет за ръководството на тима от "Герена" е да успее да привлече капитана на Берое Мартин Райнов. Халфът е обвързан със старозагорци до лятото. Сините искат да подпишат предварителен договор с него и да направят така, че той да започне с тима още през зимата. Развитие по евентуален трансфер се очаква до 10 януари, когато Левски заминава на лагер в Кипър.

 

„24 часа”: Брайтън следи талант на Ботев Пд 

 

Английските Брайтън и Астън Вила следят 17-годишния талант на Ботев Пд Кристиян Добрев. Бургазлията има договор до лятото на 2020 г. Очаква се скаути на двата отбора да следят изявите му. Предвиждат се и петдневни тестове за бързоногия нападател в двата английски тима. От италианския Удинезе, където талантът изкара проби през лятото на 2017 г., също не са се отказали от мераците си да го привлекат. Преговорите между италианския елитен клуб СПАЛ и Ботев за 16-годишния талант Слави Шопов обаче засега удрят на камък. Причината е освобождаващата клауза в договора на офанзивния халф, която е 300 000 евро. Италианците били готови да плащат на няколко транша, и то след половин година, което не удовлетворява пловдивчани.

 

„Тема спорт”: Локо Пд чака роден нападател от Италия

 

Локомотив Пловдив може да се подсили с български нападател от Италия. Това е 22-годишният Николай Тодоров от третодивизионния Риети. Черно-белите започват подготовка утре с функционални изследвания. Тодоров е пред разтрогване на своя договор с клуба от Серия С. През есента нападателят записа 18 мача (859 минути), в които вкара 2 гола. Тодоров първо ще мине кратък пробен период, преди старши треньорът Бруно Акрапович да реши дали ще го задържи. Според запознати това ще е само фиктивен ход, в който босненецът иска да види моментното състояние на футболиста. От 2016-а до пролетта на 2018 година той рита в Шотландия. Николай Тодоров носи екипите на Каудънбийт, Ливингстън и Куин ъф Саут. Най-силна бе пролетта на 2017-а, когато в 14 мача вкара 4 гола за Ливингстън и помогна за промоцията на тима в шотландския Чемпиъншип. Преди това е играл за английските нискоразредни Уорчестър и Хемел Хемпстед.

До момента Локомотив Пловдив има едно сигурно попълнение - крилото на Славия Момчил Цветанов. Очаква се по време на лагера в Турция на проби да дойдат още няколко чуждестранни играчи. Засега на "Лаута" няма да се разделят с никого. За част от водещите футболисти има оферти от чужбина, но те не удовлетворявали играчите и клуба.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки