Тежък жребий за българките на "Аустрелиън Оупън"

Родните представителки ще трябва да запишат по три победи, за да се класират за основната схема

Тежък жребий за българките на "Аустрелиън Оупън"

 Трите български участнички в квалификациите на Откритото първенство на Австралия нямаха късмет при тегленото на жребия за първия турнир от Големия шлем за годината. Две от нашите момичета - Виктория Томова и Елица Костова, ще имат за съпернички поставени в пресявките тенисистки.

 
Първата ни ракета Виктория Томова ще срещне в първия кръг на квалификациите бившата №19 в света Варвара Лепченко (САЩ), която понастоящем е №134 в световната ранглиста. Двубоят е във вторник на корт №19. 32-годишната американка е 23-ата в схемата и има богат опит в турнирите от "Големия Шлем". Тя два пъти е стигала до третия кръг на "Аустрелия Оупън" - през 2014 и 2015 година. Освен това Лепченко е играла четвърти кръг на "Ролан Гарос" през 2012 година и на US Open през 2015 година. Съперничката на Вики Томова е бивша №19 в света от октомври 2012 година. Двете не са се срещалие досега, като Лепченко е със 17 места по-напред от софиянката в класацията на WTA.
 
Елица Костова ще се изправи срещу американката Никол Гибс, която е 18-a сред поставените. Тя също започва квалификациите утре, но на корт №7. Миналата година Гибс отстрани в първия кръг Вики Томова (6:1, 6:1), която влезе в основната схема като "щастлива губеща".
 
На 11-и корт пък Сесил Каратанчева ще стартира пресявките срещу американката Ейше Мохамад. 
 
За да се класират за основната схема в Мелбърн и трите ни представителки ще трябва да запишат по три победи в квалификациите.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки