Тотнъм ликува в голямо дерби (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Шпорите“ си осигуриха аванс преди реванша с Челси на „Стамфорд Бридж“

Тотнъм ликува в голямо дерби (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тотнъм излъга Челси с 1:0 на „Уембли“ в първия мач от лондонския сблъсък на полуфиналите в турнира за Купата на Лигата. Хари Кейн (27-дузпа) реализира победния гол за "шпорите", които взеха аванс преди реванша и замечтаха за финал и първи трофей от над 10 години. За последно те ликуваха в същата тази надпревара през 2008 година - 2:1 срещу Челси на финала.

 

Мениджърът на домакините Маурисио Почетино залага на вратаря Пауло Гасанига, а в атака е голмайсторът Хари Кейн, подпомаган активно от Кристиан Ериксен, Деле Али и Хьон Мин Сон. Давинсон Санчес и Тоби Алдервайрелд пък са двойката централни защитници.

 

Наставникът на гостите Маурицио Сари пуска белгийската звезда Еден Азар на върха на атаката, подкрепян от Калъм Хъдсън-Одой, Вилиян и Рос Баркли. На вратата е Кепа Арисабалага, а в средата на терена действат Жоржиньо и Н’Голо Канте.

 

Началото на срещата бе динамично с атаки и към двете врати, но „шпорите“ първи имаха шанс да стигнат до гол. Още в 5-ата минута голмайсторът им Хари Кейн намери очертанията на вратата с акробатичен удар след центриране на Трипиър, но Кепа Арисабалага спаси. Лека полека играта се успокои и „сините“ владееха малко повече топката, а в защита действаха стабилно.

 

В 20-ата минута удар на Азар бе отразен от вратаря на домакините, а само три минути по-късно съдията Майкъл Оливър реши да използва системата ВАР. Хари Кейн беше изведен зад защитата на гостите и вратарят го препъна, а след преглеждане на ситуацията реферът посочи бялата точка, въпреки че имаше и съмнения за засада на нападателя, покрит все пак от Рюдигер. Потърпевшият Хари Кейн (27-дузпа) реализира от наказателния удар и даде преднина на домакините.

 

 

До края на времето футболистите на Маурицио Сари натиснаха мощно и гредите помогнаха на домакините. В 39-ата минута Маркос Алонсо центрира отляво и Канте засече топката, но я прати в гредата, която бе верен помощник на вратаря и малко преди почивката след шут на Хъдсън-Одой.

 

През втората част Хари Кейн продължи да бъде футболистът, който най-често тормози отбраната на Челси. „Сините“ отвърнаха с удари на Азар и Канте, но вратарят Газанига беше на мястото си.

 

 

В 65-ата минута Хари Кейн падна и се хвана за левия крак, но получи медицинска помощ и продължи игра. Педро се появи в игра за гостите, а Ерик Ламела за домакините. Играта се накъса с нарушения, а положенията за гол бяха рядкост. Пет минути преди края Азар центрира отдясно, а Газанига не успя да овладее топката, но и влезлият като резерва Оливие Жиру не успя да стигне до нея.

 

Реваншът е на 24 януари на „Стамфорд Бридж”.


СЪСТАВИТЕ:
 
 
Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

Арсенал също се издъни у дома, гредите не спряха Вила (ВИДЕО)

Страхотен ден за Манчестър Сити в битката за титлата

Нов срив за Ливърпул на "Анфийлд" (ВИДЕО)

Голям удар за Клоп в битката за титлата

Финансови проблеми за Евертън

Собственикът Фарад Мошири готов да продаде клуба

Сити се качи на върха след разгромна победа над Лутън (ВИДЕО)

"Гражданите" спечелиха с 5:1 срещу противника си

Марсиал си тръгва от Юнайтед като свободен агент през лятото

Договорът на французина няма да бъде подновен

Нюкасъл направи за смях жалък Тотнъм и му вкара цели 4 гола (ВИДЕО)

"Свраките" постигнаха разгромен успех над противника си

Клоп поиска реакция след 0:3 от Аталанта

Вижте какво заяви мениджърът на Ливърпул

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки