Тити: Вината е наша, искаме майки и деца в залата (ВИДЕО)

Понесохме възможно най-тежкото наказание, смята треньорът на "сините"

Тити: Вината е наша, искаме майки и деца в залата (ВИДЕО)
Ръководството на баскетболния шампион "Левски Лукойл" бе глобено с 5000 лева за инцидента, прекъснал дербито с "Балкан" (77:73) от 13-ия кръг на НБЛ в събота (5 януари) в зала "Универсиада" в София. В третата четвърт привърженици на домакините атакуваха с бутилки гостуващите фенове и се наложи намесата на жандармерията.
 
Санкцията наложи Дисциплинарната комисия към родната федерация по баскетбол, която се събра на извънредно заседание. Това е поредната глоба, която "Левски Лукойл" понася през последните 12 месеца за изстъпления на своите симпатизанти.
 
Според треньора на "Левски Лукойл" Константин Папазов, клубът носи цялата вина и затова ще трябва да си понесе последствията.
 
"Безспорно има действия, които по никакъв начин нас като клуб не ни правят щастливи. Вината е наша и ние трябва да си понесем отговорността. Не можем на 100% да управляваме един такъв процес, от нас зависи да се минимизират. И ние искаме залата да бъде пълна с млади майки и деца и по никакъв начин това да не удря по имиджа на клуба", каза пред bTV Папазов.
 
"Има провинение. Наказанието е възможно най-тежкото. За мен е важно ние по никакъв начин повече да не попадаме в хрониките. Това бие по имиджа на клуба и обезценява много други неща, които са положително направени".
 
Наставникът призова феновете на тима да продължават да подкрепят ревностно "Левски Лукойл", да не се занимават с другите, и в баскетболната зала, която е по-различна от стадиона, да се създаде атмосфера заради която по никакъв начин да не бъдат критикувани. Той допълни, че в баскетболната зала е недопустимо да се случват такива неща.
 
"Ние като клуб организационно ще положим максимални усилия, за да се запази феърплея и да не бъдем черната овца на българския баскетбол. По никакъв начин не трябва да се хвърлят предмети. Това е само в ущърб на клуба. Имиджово минусът е много по-голям, отколкото някаква глоба", завърши Папазов.
 

-

Далас изравни серията с Клипърс след победа с три точки

Пейсърс отнесе Бъкс с 125:108

ОБЗОР: Спартак, Рилецо и Левски завършиха с победи редовния сезон в НБЛ

Вижте четвъртфиналните двойки и крайното класиране

Академик (Пловдив) завърши с категорична победа сезона в НБЛ

След 125:92 над Берое

ОБЗОР: Денвър обрърна ЛА Лейкърс в плейофите на НБА

Вижте подробности

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Сибиу и Павлин Иванов отпаднаха от баскетболното първенство на Румъния

Вижте подробности

ЦСКА надви Черно море с невероятен спектакъл с 204 точки (ВИДЕО)

Двата отбора играха за честта си и направиха страхотно шоу за феновете

Шумен лиши Ямбол от плейофите, Левски взе квотата

Шуменци записаха четвърти пореден успех след 84:71 в мача от 32-ия кръг

Дончич, Гилджъс-Александър и Йокич са номинирани за MVP на редовния сезон

Вижте всички номинации в НБА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки