Сензациите в пресата: ЦСКА гласи контроли с чешкия шампион и седмия в Китай

Киров изгони халф на Дунав - помислил се за Икарди, Ботев (Пд) се насочи към Карачанаков

Сензациите в пресата: ЦСКА гласи контроли с чешкия шампион и седмия в Китай

Най-интересните теми в българската преса днес, 10 януари:

 

"Тедма спорт": ЦСКА гласи контроли с чешкия шампион и седмия в Китай

 

ЦСКА ще обяви до няколко дни всички свои контроли в Испания. Дотук сигурната е с втородивизионния немски Бохум на 16 януари. Според информация на "Тема спорт" други два съперника, с които се преговаря, са чешкият шампион Виктория Пилзен и завършилият 7-и в китайската Суперлига - Шанхай Шенхуа. В момента Виктория заема 2-о място, като зимува на 4 точки от мощно финансирания с китайски пачки Славия Прага. Виктория ще играе напролет в Лига Европа, като съперник на 1/16-финалите е Динамо Загреб. В чешкия клуб през лятото от Левски премина Роман Прохазка. Шанхай Шенхуа пък завърши 7-и в Китай. Звездата в тима е бившият нападател на Челси Демба Ба, а треньор е екснаставникът на Валенсия, Атлетико М и Бенфика Кике Санчес Флорес.

Червените са имали преговори и с Динамо Киев. Украинците са искали спарингът да е на 31 януари, но родният клуб се прибира на 29-и, така че този вариант явно ще отпадне. Армейците ще се върнат с редовен директен полет на "България Ер" и за разлика от предходни години няма да се прекачват във Франкфурт. ЦСКА има няколко варианта след прибирането си от Испания. Ако климатичните условия в София са лоши, клубът ще отиде в Сандански или Гърция, в противен случай ще се готви в Панчарево. Треньорът Ел Маестро иска да проведе още две проверки след подготовката в Испания. Заключителният спаринг ще е на 9 февруари (събота) на "Армията", когато ще бъде представен отборът.

    

„Тема спорт”: Киров изгони халф на Дунав - помислил се за Икарди

 

Сериозен скандал между треньор и играч се е разразил в Дунав. 21-годишното крило Николай Минков, играл за последно в ЦСКА 1948, е бил освободен от треньора на русенци Людмил Киров по-рано през седмицата. Той бе дошъл за подпис с “драконите”, като трябваше да бъдат уточнени условията на футболиста. Именно тук е настъпил разривът между двете страни. Първо се пазарил доста време, като на няколко пъти променял исканията си. Неприятното било, че Минков категорично отказвал да тренира с Дунав. Той отсякъл, че ще се съблече по екип и ще започне занимания само когато подпише личния си договор.

“Минков ни постави такива условия, все едно е Икарди или някоя друга футболна звезда. Казах му да освобождава хотелската стая и се разделихме. Все пак имаме нужда от сериозни хора”, каза пред “Тема спорт” Киров.

 

„Меридиан мач”: Ботев (Пд) се насочи към Карачанаков

 

След като Педро Еуженио очевидно няма да може да се споразумее с Ботев (Пд), от ръководството на „жълто-черния" клуб са задействали нов план за подсилване по левия фланг на атаката. Вече е осъществен контакт с бившия играч на Пирин, ЦСКА, Славия и Берое Антон Карачанаков. Крилото така и не успя да се утвърди в гръцкия Панахайки Патра и обмисля завръщане в родния шампионат. На този етап Ботев е фаворит за подписа му и той може да се озове в групата на Николай Киров за предстоящия лагер в Турция. Роденият на 17 януари 1992 година в Ново Делчево футболист трябва да замени Густаво Афонсо, с който е постигната договорка за разтрогване на контракта, но преди бразилеца да се завърне в Пловдив не е ясно как ще се развият нещата. „Жълто-черните" са категорични в намерението си да скъсат с него и сънародника му Диого Кампос. Трансферът на Карачанаков може и да е от лятото.

В същото време огромни транспаранти се появиха онази вечер на оградата на Колежа, както и пред изградената сцена за откриването на „Европейска столица на културата" в Пловдив. Чрез тях феновете на Ботев изразиха негодуванието си от несъстоялото се подновяване на строежа на стадион „Христо Ботев". Транспарантите гласяха: „Колежа иска кранове, а не празни обещания"; „Европейска столица на културата или на спортната разруха" и „Пловдив 2019 или Колежа, избирайте вие!".

  

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки