Тити Папазов: Балкан ни нокаутира

Разколебани и разклатени сме, допълни треньорът на Левски Лукойл

Тити Папазов: Балкан ни нокаутира
Левски Лукойл допусна трето поражение във ФИБА Къп. Тимът на Тити Папазов отстъпи като гост на Балкан с 57:81, след като изоставаше през целия мач. Ето какво каза след мача старши-треньорът на отбора:
 
„Първо поздравления на отбора на Балкан за победата. Цифрите са доста красноречиви. Факт е, че загубихме мача в рамките на пет минути. Не, че преди това сме го печелили… Този кош в края на третата част със сирената е само за две точки, но като емоция е голям плюс. Частта беше 52:50 при 25 секунди до края. Може да завърши равен и в никакъв случай те не трябва да вкарват кош. Ние направихме грешки и получихме кош със сирената по най-левашкия начин. В следващите пет минути серията е 19:2 и това беше опустошително. За пет минути всичко се срина.
 
Трябва да бъдем обективни. В хода на целия мач отборът на Балкан повече заслужаваше победата, независимо че ние се борихме. Отчайваща разлика има в процентите за три точки. 19% е изключително нисък процент.
 
Само от нас зависи да излезем от това състояние. Вината е изцяло в нас, но по никакъв начин не трябва да обезценяваме добрата игра на Балкан. В мача Левски игра лошо и много слабо в рамките на 5-6 минути.
 
Това е стилът на Балкан с тройки на бърза атака, те си следват този стил. Понякога им изиграва лоша шега като двата мача в София, когато намалихме.
 
Реално погледнато имат голямо психологическо предимство. Ние другата седмица трябва да дойдем тук и да изглеждаме по друг начин, ако искаме да играем в следващата фаза на турнира за Купата на България.
 
Победата на Алба не е добра и за Балкан, но нека да не мислим в тази посока. Факт е, че вече близо месец играем под възможностите си. Стараем се. Някъде се връщаме по-скоро с характер. Днес обаче нямаше и кога, а и сривът беше много голям. Просто ни нокаутираха. Изпаднахме пет минути в нокаут. При 23 точки разлика реално последните пет минути резултатът е 6:5, след канонадата преди това. При 56:52 започва тази серия от 19:0. Има го в баскетбола. Ние също губехме с 11 и изравнихме за 50:50.
 
Безспорно, подкрепата на публиката също е решаваща при този стил, в който се спира на бърза атака и се стреля. В този мач отборът, който заслужаваше, очевидно победи и то абсолютно заслужено. Това е най-точното обяснение. Взеха ни повече борби. Мисля, че второто полувреме нямаме асистенция.
 
Нещата изглеждат много тежки. Това е един тест за характера на този отбор - дали ще успеем да излезем от тази ситуация и дали заслужаваме да бъдем тук. При всички случаи този отбор е показал потенциал през октомври и ноември. Освен да бъда вярващ и да се надявам, не виждам какво друго мога да ви кажа.
 
Натрупват се неща, но най-крещящо е при стрелбата. Разколебани и разклатени сме. В трудните моменти трябва да бъдем заедно, а не когато бием. Това е отборна игра. Ако имаме потенциал да го направим, ще се върнем още по-силни. Според мен проблемът е по-скоро психологически. Ние сме същите. Когато сме могли да играем добре в началото на сезона, не виждам причина да не го правим и сега. В главите ни е проблемът. Разполагаме с много добри играчи. Когато стане криза, всеки иска от тях да извади кораба, а трябва да бъде отборно. В тази посока трябва да работим. Това ми бяха и думите в съблекалнята.
 
Силно се надявам, че ще преборим този тежък момент. Той не е добър, но възпитателен и мотивиращ, ако го оползотворим. Имаме изключителна подкрепа от страна на Стойков и на спонсора. Това е категорично. Даже имаме по-голям кредит, отколкото вероятно заслужаваме спрямо резултатите. Вината си е само в нас и ние трябва да си решаваме проблема. 
 
Другата седмица играем мач, който е решаващ. Влизаме от мач в мач. Вярвам в тези хора и те са доказали, че има причина за това. Сега сме в криза и аз също съм част от нея. Не може да бъде хвърлена вината само върху играчите. Ако се получи първа микрокриза и не продължим за Купата, ще решаваме. На този етап смятам, че проблемът е повече психологически. Смятам категорично, че промени в момента не могат да решат нещата.
 
Докато не мине мачът другата седмица с Балкан, трябва хората, които са показали, че имат качества, отново да ги докажат. Длъжен съм да вярвам, защото ако се предадем, става още по-страшно. В събота имаме друг важен мач срещу най-добрия отбор в момента в България. Влизаме от мач в мач. Това има и своите плюсове, и своите минуси. Един добър мач в събота ще ни върне поразклатеното самочувствие. Дори да загубим, ще дойдем тук с единствената мисъл да се класираме. Това са амбициите и целите на отбора“, заяви Константин Папазов.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки