Левски изхвърли Монтана за Купата

Полуфиналната среща е утре (12 януари) от 18,15 часа

Левски изхвърли Монтана за Купата

Левски е последният полуфиналист в турнира за Купата на България. "Сините" победиха Монтана с 3:0 (18, 17, 13) в последния 1/4-финал от финалния турнира, игран тази вечер пред около 500 зрители в зала "Васил Левски" в Пазарджик.

 
По този начин воденият от Владо Николов тим се класира за финалната четворка. Там Левски ще играе срещу домакините от Хебър, които по-рано тази вечер се наложиха над Марек Юнион Ивкони (Дупница) също с 3:0 гейма. 
 
Полуфиналната среща е утре (12 януари) от 18,15 часа. Преди това от 15,30 часа ще бъде първият полуфинал между Добруджа 07 (Добрич) и настоящия носител на трофея Нефтохимик 2010 (Бургас).
 
Първата част протече под диктовката на "синия" тим. Играчите на Владимир Николов доминираха на полето, като спечели лесно гейма след 25:18.
 
Във втората част Монтана започна ударно, с 4 точки преднина.  При 7:4 Трифон Лапков направи два поредни аса и намали пасива на тима си. левски започна да връща ритъма си, и поведоха след 10:9. След това монтанчани отново показаха стабилна игра и равностойност и запазиха интригата. Левскарите отново поведоха, и благодарение на отборната игра, увеличи преднината си. В игра за Левски при 20:17 се появи новото попълнение на "сините" Димо Димов, като записа две директни точки от начален удар. На полето за кратко бе и играещият треньор Владимир Николов. За Монтана на терена се появи Тодор Вълчев на мястото на Аспарух Аспарухов. "Сините" продължиха възходящото си представяне и без проблем затвориха частта, увеличавайки аванса си на 2:0 гейма.  
 
Третата част започна много добре за столичани, но волейболистите от Северозапада скъсиха дистанцията и вкараха интрига за кратко. Волейболистите на Владо Николов останаха на стабилно ниво и запазиха преднината си. Монтанчани се доближиха до съперника при 12:13, но не съумяха да направят нещо повече. Столичният тим оформи стабилна преднина, която Монтана лека-полека стопи. В игра за "сините" се завърнаха Смилен Мляков и Делчо Раев. При 21:21 от щаба на Левски предявиха претенции по отношение на съдийско решение и в крайна сметка бе отсъдена спорна точка. В следващите минути и двата тима предложиха волейболни аргументи, но Левски отново бе по-устойчивият въпреки опитите на опонента да го преодолее. Така "сините" записаха чист успех и подпeчетаха билета си за полуфинала. 
 
 
Българин след лекторите на уебинарна серия на CEV

Вижте подробности

Нефтохимик 2010 се класира за 1/2-финалите във волейболното първенство

Шампионите надвиха с 3:1 Берое

Любо Ганев: Целта за националния отбор е Ел Ей 2028

"Всеки гейм е важен", заяви президентът на БФВ

Волейболисти представят гордостите на Левски

Вижте подробности

Волейболът прие бюджета си за 2024 г.

Вижте подробности

ЦСКА е първият полуфиналист във волейболното първенство

"Червените" чакат победителя от Дея спорт и Черно море

Черно море се спаси от елиминация в НВЛ

Варненци ще играят решителен трети плейоф с Дея спорт

ОФИЦИАЛНО: Италия е последният домакин на Евро 2026

България, Румъния и Финалндия са останалите страни, които ще приемат шампионата

Страхотен Алекс Николов остави Лубе в битката за титлата в Италия (ВИДЕО)

Българинът бе избран за MVP

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки