Борис Бекер: Надявам се, че Мъри ще достигне до "Уимбълдън"

Легендата иска да види британеца на домашния му турнир

Борис Бекер: Надявам се, че Мъри ще достигне до "Уимбълдън"

 Вчера Анди Мъри даде ексклузивна пресконференция, на която призна, че Australian Open може да бъде последният му турнир. Британецът сподели, че болките, които изпитва, са твърде силни и тенисът вече не му доставя удоволствие. Експертът на Евроспорт Борис Бекер сподели своята гледна точка по най-актуалната тема в тениса в днешния ден.

„Бях шокиран, когато разбрах, че Анди Мъри ще се оттегли от тениса най-късно след Уимбълдън. Той е един от най-великите на нашето време, 3-кратен шампион от Големия шлем, двукратен олимпийски шампион, бивш номер 1 в ранглистата и като цяло един прекрасен човек и спортист, който за съжаление така и не се възстанови напълно от операцията на бедрото преди година и половина“, каза Бекер.

„По време на миналогодишния сезон на трева мислех, че състоянието му се подобрява. Игра добре на турнира в Куйнс, но за съжаление не успя да участва на "Уимбълдън". После отново направи опит да се завърне, достигна до трети кръг на US Open, но като цяло не игра много през есента. Наистина се надявах, че ще се завърне силно на любимия му Australian Open, където 5 пъти е достигал финала, но той претърпя поражение във втория кръг в Бризбън, а след това се оттегли от тренировъчен мач срещу Новак Джокович при резултат 6:1, 4:1 и аз си помислих „Защо спира мача при 4:1? Защо изобщо му беше нужен тренировъчен мач?“, каза още 6-кратният шампион от "Големия шлем".

„За съжаление днес той едва можеше да говори. Емоциите бяха твърде силни, когато обяви, че ще се оттегли след Уимбълдън, ако изобщо достигне до там. Очевидно болката му е толкова силна, че изпитва затруднения дори когато си обува обувките. В момента дори ходенето е мъчение за него. Надявам се, че ще се представи добре на Australian Open и ще успее да стисне зъби до "Уимбълдън", където да каже последно „Сбогом“ под заслужените овации на лондонската публика“, завърши германската легенда.

Зверев очаква Гришо или Алкарас на 1/2-финалите в Маями

Германецът ще бъде следващ опонент на един от двамата

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки