Резерва спаси Милан от провал за Купата (ВИДЕО)

Кутроне вкара и двата гола за успеха срещу Сампдория

Резерва спаси Милан от провал за Купата (ВИДЕО)

Милан успя да се класира за 1/4-финалите на турнира за Купата на Италия, след като спечели с 2:0 след продължения гостуването си на Сампдория. И двата гола бяха дело на резервата Патрик Кутроне. 

 
Успехът ще свали временно напрежението от плещите на Дженаро Гатузо, за когото се твърди, че е пред уволнение. Милан не се намира в добра форма,  но все пак в последния кръг от Серия "А" успя да надделее над СПАЛ и прекъсна серия от пет мача без победа.
 
Първият шанс се откри пред гостите в 20-ата минута. Чалханоглу пробва удар, който обаче премина над вратата. Малко преди почивката Игуаин беше на перфектна позиция да прати топката в мрежата, но уцели гредата. В 44-ата минута  Абате с глава не успя да се разпише.
 
В 60-ата минута Сампдория бе на косъм да вкара, но Гастон Рамирес не успя да улучи вратата от няколко метра. Десет след това Чалханоглу също пропусна. Лукас Пакета бе на път да ознаменува дебюта си за тима от Милано с гол, но и неговия шут не намери целта.
 
В следващите минути пропуски за Сампдория направиха Куалиарела, Сапонара и Екдал. Редовното време завърши 0:0 и се стигна до продължения.
 
В 102-ата минута Конти центрира в наказателно поле, топката попадна в Кутроне, който откри - 0:1. Шест минути след това отново Кутроне бе точен, но този път с воле от границата на наказателното поле. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки