Хендерсън: Мислим мач за мач и няма причина да се променяме

Халфът на "мърсисайдци" заяви, че никой не мисли прекалено напред

Хендерсън: Мислим мач за мач и няма причина да се променяме

 Няма причина Ливърпул да променя философията си "мач за мач", заяви халфът на мърсисайдците Джордан Хендерсън. "Червените" са със седем точки преднина срещу Манчестър Сити на върха в класирането на английското футболно първенство и повечето отбори биха били обзети от мисли за титлата, но това не важи за тима на Юрген Клоп.

Ливърпул спечели 18-а победа от 22 мача от началото на сезона благодарение на дузпата на Мохамед Салах срещу Брайтън, а Джордан Хендерсън бе част от състава. Той обаче беше част и от отбора, който се провали с гръм и трясък в края на сезон 2013/2014.

"Да, можеш винаги да се върнеш назад във времето и да използваш това като поука. За мен и моите съотборници обаче сезонът продължава да бъде просто мач за мач. Само това можем да направим и само това правим до момента, така че защо да го променяме? Следващият мач винаги е най-важният за сезона и това е нашата философия седмица след седмица. Продължаваме по този начин и след края ще видим къде ще бъдем в класирането", заяви капитанът на мърсисайдците.Ливърпул контролираше мача срещу Брайтън, но головите положения бяха кът. Мърсисайдците всъщност стигнаха до победата с дузпа, спечелена след проява на брилянтните индивидуални качества на Мо Салах.

"Беше трудно, но ние не сме очаквали друго. Брайтън е добър отбор и това се вижда най-вече в домакинствата им. Защитаваха се добре, бяха организирани и ни беше трудно да вкараме. В крайна сметка го направихме и защитихме сухата мрежа, така че няма как да не бъдем доволни. Можем обаче да играем и много по-добре, а това е нещо, върху което ще обърнем внимание", продължи Хендерсън в интервю за клубния сайт.

"Изговори се достатъчно за миналите два мача, а три точки могат да бъдат дадени само в следващия. Това е нашият начин на мислене и върху това се концентрираме. Вярваме в този отбор и играем със самочувствие. Не го загубихме в предните два мача. Опитваме да бъдем спокойни, търпеливи и да си вършим работата", завърши той.

Белингам спаси Англия (ВИДЕО)

"Трите лъва" избегнаха загуба от Белгия

Арсенал си хареса Морган Гибс-Уайт за лятото

Звездата на Нотингам може да стане "артилерист"

Висшата лига няма друга опция освен да отнеме точки на Челси

Това поне твърди бившият директор на Астън Вила Кийт Вайнс

Голяма чистка в Челси през лятото, много от футболистите са застрашени

Причината е разочароващото представяне

Атлетико (Мадрид) не е готов да плати исканата от Юнайтед цена за Грийнууд

22-годишният футболист се представя силно за Хетафе

Хари Кейн се завърна в Мюнхен

Нападателят се контузи по време на лагер на Англия

Арсенал, Челси и Милан влизат в битка за голмайстора на Спортинг (Лисабон)

Виктор Гьокереш е оценяван на 50 милиона евро

Бразилия попари Англия на "Уембли" (ВИДЕО)

"Трите лъва" бяха в ролята на фаворити, но се провалиха

Наполи връща Дендонкер на Астън Вила през лятото

Тимът не иска да го откупува

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки