Евертън спря черна серия (ВИДЕО)

"Карамелите" с труден успех над Борнемут

Евертън спря черна серия (ВИДЕО)

Евертън най-после сложи край на черната серия от поражения. "Карамелите" изковаха труден, но сладък домакински успех над Борнемут с 2:0 и прекратиха неприятната поредица от два двубоя в Премиършип само със загуби.



Курт Зума донесе трите точки на мърсисайдци с попадението си след малко повече от час игра. Това беше дебютно попадение на френския национал със синия екип и той изпадна в див възторг след изпълнението си, пише "Гонг". В последните секунди на продължението Доминик Калвърт-Люин само оформи крайното 2:0.



Иначе мачът предложи много емоции на феновете и можеше да има много повече попадения в него. И резултатът да е съвсем различен. Още в началото "черешките" изпуснаха две сериозни ситуации. Първо Джошуа Кинг в 7-та минута стреля от изгодна ситуация в тялото на Джордан Пикфорд.



Четвърт час след началото пък Дейвид Брукс се измъкна зад защитата и се озова сам срещу английския национал, като изигра всичко перфектно, но просто имаше малшанса изстрелът му да срещне страничната греда и впоследствие топката да бъде изчистена.



Борнемут продължи да играе по-добре в тези минути и отново беше близо до попадението в 26-та минута. Тогава след един пряк свободен удар Джуниър Станислас беше близо до попадението, но отново Пикфорд се намеси с превъзходна класа и изби.



Малко преди почивката и "карамелите" имаха своя шанс, но Ричарлисон не беше точен и така почивката дойде при нулево равенство. За тази развръзка обаче могат да съжаляват единствено гостите от южното крайбрежие.



Малко след подновяването на играта мърсисайдци бяха близо до откриването на резултата. Тогава в 49-та минута Ричарлисон беше изпуснат във вратарското поле и стреля между краката на защитник, но зад него имаше друг играч на гостите, който изби от голлинията.



Головата развръзка дойде малко след час игра. В 61-та минута Гилфи Сигурдсон центрира от корнер, топката беше изчистена за Люка Дин, който преодоля защитник, за да сложи кълбото на главата на връхлитащия и непокрит Курт Зума, който щеше да скъса мрежата с удара си и отбеляза първия си гол за Евертън.



Всичко можеше да бъде решено в 77-та минута, когато Ричарлисон отново беше изпуснат на изгодна позиция, но ударът му с глава рикошира с малко в гредата. След това Борнемут се хвърли бясно напред да търси изравняването.



Но последваха множество пропуски пред вратата на Джордан Пикфорд и гостите сами са си виновни, че не стигнаха до попадението за 1:1. И бяха наказани в последните секунди на мача, когато при една бърза контра Адемола Луукман намери на границата на наказателното поле Доминик Калвърт-Люин и той с хубав и премерен изстрел направи резултата 2:0.



След тази развръзка "карамелите" събраха 30 точки и се закрепиха на 10-то място. Борнемут е две позиции по-надолу и с три точки по-малко. И двата отбора на практика обаче нямат абсолютно никакви шансове за място в Топ 6 и ще доиграват сезона за здраве.
 

ТОВА БОЛИ! Евертън спря Ливърпул за титлата (ВИДЕО)

"Гудисън" видя отново триумф над червените след 14 г.

Тен Хаг чете конско на...медиите

Мениджърът на Юнайтед бесен след публикации за мача с Ковънтри

Арсенал се завърна на върха след важна победа над Уулвс (ВИДЕО)

Лондончани се върнаха към победите

Манчестър Сити излъга Челси и се класира за финала на ФА Къп (ВИДЕО)

Бернардо Силва вкара единственото попадение в срещата

Брентфорд разби Лутън при визитата си, вкара 5 гола на противника си (ВИДЕО)

Между двата тима се получи доста интересен мач

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки