Спешна среща за бъдещето на баскетбола

Кутията на Пандора вече е отворена, а НБЛ се движи на автопилот

Спешна среща за бъдещето на баскетбола
Спешна среща между треньори, ръководства на отбори и съдии ще бъде организирана в най-близко бъдеще. Целта е само една - да се потърси мирно решение на вече откритата война, която се води в доскоро интелигентния ни баскетбол.
 
Фронтовете са ясни. От едната страна е Левски Лукойл, като още от началото на обединението на сините с петролната компания преди година се очерта и опозицията в лицето на Балкан, Рилски спортист и Берое.
 
Четирите клуба с претенции в България започнаха война, чийто край може да завърши фатално, ако не бъдат взети мерки. На всички вече е ясно, че каквото и да се случва на паркета, в мачовете на трите провинциални тима със столичани ще се говори за всичко друго, но не и за баскетбол. Дори и при победата на зелените с 24 точки миналата седмица, това отново бе факт.
 
Напрежението достига връхната си точка и е въпрос само на време да я премине. А какво ще стане тогава? Кадровите проблеми и слабата игра на шампионите ги направиха раними.
 
Останалите усетиха мириса на кръв и амбициите им се повишиха, което логично доведе до сблъсъци на всеки фронт. Ударите под кръста следват един след друг и дори баскетболистите на четирите клуба изпитват вече неудобство от обграждащата ги среда.
 
Кутията на Пандора е отворена. Проблемът е, че не се вижда кой ще я затвори. НБЛ върви на абсолютен автопилот. Няма шеф, няма хора, които да искат промяна в позитивна посока.
 
И вместо с вдигане на бюджетите да виждаме вдигане на игровото ниво, ние свикнахме да гледаме морално деградирали личности, които си мерят самочувствието. А баскетбол кога?!

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки