Анди Мъри се сбогува с Мелбърн след страхотна драма

Надал, Вердаско, Циципас и андерсън продължават напред

Анди Мъри се сбогува с Мелбърн след страхотна драма
Двукратният олимпийски шампион и носител на три титли от “Големия шлем” Анди Мъри се сбогува с Australian Open. 31-годишният шотландец, бивш №1 в света, загуби след голяма битка в първия кръг от поставения под №22 в схемата испанец Роберто Баутиста Агут.
 
Мъри губеше с 0:2 сета, но не спря да се бори, изравни резултата до 2:2 след два поредни тайбрека, но в крайна сметка претърпя поражение с 4:6, 4:6, 7:6 (5), 7:6 (4), 2:6.
 
Преди началото на турнира британецът обяви, че това е последното му участие в Мелбърн. Все още не е докрай ясно дали шотландецът изигра последния мач в кариерата си, тъй като той призна, че се надява да се оттегли на "Уимбълдън".
 
 
Рафаел Надал, който е поставен като номер 2 в схемата на Откритото първенство на Австралия, стартира с лесен успех. Испанецът се наложи над влезлия с “уайлд кард” Джеймс Дъкуърт с 6:4, 6:3, 7:5. Въпреки че падна в три сета, 26-годишният австралиец не се даде лесно на величието в тениса.
 
Дъкуърт проби сервиса на 17-кратния шампион в Големия шлем за 2:0 във втория сет, но след това с поредица от грешки не беше конкурентен. В третата част пък намери сили да се върне в мача от 2:5 и изравни до 5:5.
 
"Не е лесно да се върнеш след доста месеци без игра, без турнири. И то специално срещу един много агресивен противник, който нямаше какво да губи днес, каза след мача испанецът, който направи и малко шоу по време на пресконференцията си, като се пошегува със заспал репортер с думите: „Явно днес не е много интересно”. - Дъкуърт излезе на корта не с мотивацията да удари две топки от началната линия, така че ми беше трудно отначало да го подчиня на моя ритъм.”
 
 
Друг опитен испанец Фернандо Вердаско, номер 26 в схемата на първенството, се наложи над Миомир Кечанович (Сърбия) съc 7:5 (6), 6:3, 6:3. Вердаско имаше проблеми само в първия сет, когато трябваше да играе тайбрек. Във втория допусна един пробив, но трите реализирани пък му гарантираха успеха.
 
14-ият в схемата Стефанос Циципас (Гърция) също преодоля първия кръг, отстранявайки в тежко и горещо време Матео Беретини (Италия) с 6:7 (3), 6:4, 6:3, 7:6 (4). Следващият му противник е победителя от мача Виктор Троицки (Сърбия)- Карбайес Баеня (Испания).
 
 
Руснакът Карен Хачанов, сочен за една от възможните изненади на турнира, се справи в четири сета с германеца Петер Гуйовчик- 3:6, 6:3, 6:4, 6:3. 22-годишният Хачанов ще играе за трети път в кариерата си във втори кръг на Откритото първенство на Австралия и очаква победителя от мача Тенис Сандгрен (САЩ)- Йошихито Нишиока (Япония).
 
Също четири сета трябваха на Кевин Андерсън (Южна Африка), който победи 6:3, 5:7, 6:2, 6:1 за 2 часа и 55 минути. Андерсън натисна здраво в третия сет, като взе първите две подавания на противника с пробиви и дръпна с 3:0. Преди това отстъпи първия сет, но след три разменени пробива спечели втория.

 

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

Димитров: Най-накрая! Очаквам с нетърпение мача с Алкарас

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки