В баскетбола със сериозна глоба за коментар към съдийството

Вижте каква санкция ще бъде налагана за провинението

В баскетбола със сериозна глоба за коментар към съдийството
Управителният съвет на БФ Баскетбол въведе нова глоба по въпроса със съдийството.
 
Шефовете се събраха вчера за първи път за юбилейната 2019 г. и обсъдиха някои от последните проблеми в този спорт.
 
УС единодушно прие план за чествания на 100-годишния юбилей на централата, като подробностите за него ще бъдат разкрити на специална пресконференция през февруари.
 
На заседанието бяха утвърдени старши-треньорите на националните отбори, единодушно бе приет Календара за втория етап от шампионата на А група (жени), както и разпределението на точките на баскетболните клубове от сезон 2017/2018 г. във връзка с финансиране на дейността им от ММС през 2019 г.
 
Най-любопитното решение обаче бе по т.5 от Дневния ред: „Обсъждане на мерки за подобряване на работата на БК във връзка с изпълнението на Закона за опазване на обществения ред при спортни мероприятия“.
 
УС единодушно прие допълнение в Дисциплинарно-административния правилник на НБЛ в раздела дисциплинарни нарушения, извършени от длъжностни лица, изпълняващи функция в баскетболен клуб (ръководител, член на УС на БК, старши-треньор, помощник-треньор, консултант, мениджър, лекар, физиотерапевт и др.), според който с глоба от 1000 лв. вече ще се наказват „всякакви коментари относно съдийството пред медиите, в интернет и социалните мрежи и др.“
 
УС разпореди баскетболните клубове да засилят мерките за сигурност в координация с полицията и охранителните фирми в съответствие със Закона при организиране на домакинските си срещи.
 
Гласувана бе и промяна на датата за финалната среща в турнира за Купата на България за жени от 9 на 8 март 2019 г.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки