Сензациите в пресата: Цена закотвя Костов в Левски, клубове се насочват към Кабрал

Кадър на Интер започва с Берое, Ботев Пд започва преговори с бразилец

Сензациите в пресата: Цена закотвя Костов в Левски, клубове се насочват към Кабрал

Най-интересните теми в българската преса днес, 17 януари:

 

„Меридиан мач”: Цена закотвя Костов в Левски, клубове се насочват към Кабрал

 

Цената, която Левски постави на Станислав Костов, отблъсква до този момент кандидате за подписа му. „Сините" закотвиха цена от 750 000 евро на голмайстора си, но са готови да се разделят с него и срещу 500 000. Интерес към него проявяваше Акхисар, но комшиите решиха да прибегнат до други варианти. Причината за това е, че покупката на Костов ще погълне почти цялата сума, която получиха от Малага за Йевген Селезньов. Запитвания за Костов е имало от още няколко клуба от Турция и други страни, но на този етап нито един от тях не е отправил конкретна оферта за него.

В същото време стана ясно, че специалисти съветват тимовете от югоизточната ни съседка да се насочат към Жерсон Кабрал. Крилото впечатлява с показателите си от есента, когато показа, че наистина има място на „Герена" и се превърна в основен играч. Освен това Кабрал може да излезе доста по-евтино на евентуалните кандидати за подписа му, защото през лятото става свободен агент. Той все още не е приел офертата на Левски за нов договор.

 

„Тема спорт”: Кадър на Интер започва с Берое

 

Гвинейският полузащитник Гастон Камара ще изкара пробен период в Берое. Той ще направи своята първа тренировка с тима днес на лагера в Турция, където ще се проведе втората част от подготовката на зелените. Камара е свободен агент и за последно е играл в португалския Жил Висенте. До лятото на 2018 г. той е собственост на италианския гранд Интер, за който има два двубоя в Серия А. Камара е на 22 години, роден в Камсар, Гвинея. Играе като крило. Привлечен в Интер на 18 години. Записва своя дебют в Серия А през 2014-а срещу Парма. В следващите сезони той е отдаван под наем в Бари, Модена, Бреша и за последно в португалския Жил Висенте, където през миналия сезон има 31 мача.

 

„Тема спорт”: Ботев Пд започва преговори с бразилец

 

Ботев Пловдив освободи място за ново бразилско попълнение. По всяка вероятност това ще е Еберт Кардосо Да Силва. Защитникът е искан от Николай Киров и след разтрогването с Густаво Афонсо се освободи място за играч извън ЕС. Треньорът иска да намери заместник на левия фланг на мястото на напусналия Йордан Минев. Още до края на седмицата се очаква да има развитие по привличането на играча. Предстои раздяла и с още един бразилец - нападателя Диого Кампос. Той бе пратен да тренира с юношите, като бе изваден от групата за втория кратък лагер в Коматево.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки