ИЗЧИСЛЕНО: Меси и Роналдо вече не са сред петимата най-скъпи в света!

27 футболисти са оценявани на над 100 млн. евро, вижте първите десет

ИЗЧИСЛЕНО: Меси и Роналдо вече не са сред петимата най-скъпи в света!

Времената, в които Лионел Меси и Кристиано Роналдо се бореха за първото място в класацията за най-скъп футболист, вече са в миналото!

Обсерваторията за футболни изследвания публикува последното си проучване, според което играчът с най-висока стойност във водещите 5 първенства в Европа е младият нападател на "Пари Сен Жермен" - Килиан Мбапе.

Според най-новите данни той струва 218,5 млн. евро. 20-годишният футболист има договор със своя тим до 2022 г., а миналото лято стана световен шампион с Франция.

На второ място в класацията е голмайсторът на "Тотнъм" и на Мондиала в Русия - Хари Кейн. Неговата трансферна цена е 200,3 млн. евро. 25-годишният нападател от Англия има договор със своя клубен отбор до 2024 г.

На трето място е футболистът, за когото бе платена най-голямата трансферна сума преди година - Неймар. Бразилският играч на ПСЖ е оценяван на 197,1 млн. евро, с което бележи спад от онези 222 млн. евро, които френският шампион даде на "Барселона" за услугите му.

Рахим Стърлинг от "Манчестър Сити" е четвърти в класацията. При трансфер на 24-годишният национал на Англия "гражданите" могат да поискат 185,8 млн. евро.

Голмайсторът на сезон 2017/2018 в Англия - Мохамед Салах струва 184,3 млн. евро. Той има договор с "Ливърпул" до 2023 г.

В класацията следват Паоло Дибала от "Ювентус" (171,9 млн. евро), Лионел Меси от "Барселона" (171,2 млн. евро), Ромелу Лукаку от "Манчестър Юнайтед" (162 млн. евро), Фелипе Коутиньо от "Барселона" (157 млн. евро) и Лерой Сане от "Манчестър Сити" (156,1 млн. евро).

27 футболисти са оценявани на над 100 млн. евро в големите първенства в Европа.

Сред тях е и Кристиано Роналдо, който е на 19-о място в подреждането. Португалецът е оценен на 127,2 млн. евро, а договорът му с "Ювентус" е от лятото на 2018 г. до 2022 г.

Всъщност 34-годишният Роналдо е и най-възрастният в топ 100 в тази класация!

От Обсерваторията за футболни изследвания разясняват, че подреждането е изготвено след стриктно сравнение на няколко компонента - активност и резултати в клубния и националния отбор, възраст, пост на терена, състоянието на съответното първенство и на самия клуб, чиято собственост е играчът.

Това обяснява защо младият Мбапе е лидер, а Меси и Роналдо, чиито кариери приближават края си, са толкова назад в класацията.

Всъщност челната тройка през 2018 г. включваше същите трима играчи, припомня bTV. Tогава Хари Кейн бе лидер, а след него се наредиха Неймар и Мбапе.

Канаваро: Ще тренирам Наполи и за без пари

Световният шампион с Италия призна, че това е неговата мечта

ФИФА и УЕФА са притеснени от случващото се в Испания

Прокуратурата все още разследва случая "Рубиалес"

Слух от Испания: Барселона се пробва за Ерлинг Холанд?

Каталунците с изненадваща трансферна цел

Манчестър Юнайтед активира клаузата на Бремер

"Червените дяволи" искат да подсилят защитата си с бразилеца

Интер преподписва с Индзаги след края на сезона

Специалистът се е устремил към първото си Скудето като треньор

Нагелсман предупреди отбора си преди Евро 2024

"Някои трябва да докажат, че са по-добри от актуалните играчи", каза той

Ман Юнайтед влиза в преговори за аржентински защитник

Анселмино има едва седем мача за Бока Хуниорс през сезона

Капитанът на ПСЖ се върна към тренировки

Маркиньос отново е на линия за парижани

Дилета Леота се опитва да пробута Кариус в Серия А

Вратарят на Нюкасъл иска да е близо до журналистката и дъщеря им

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки