ИЗЧИСЛЕНО: Меси и Роналдо вече не са сред петимата най-скъпи в света!

27 футболисти са оценявани на над 100 млн. евро, вижте първите десет

ИЗЧИСЛЕНО: Меси и Роналдо вече не са сред петимата най-скъпи в света!

Времената, в които Лионел Меси и Кристиано Роналдо се бореха за първото място в класацията за най-скъп футболист, вече са в миналото!

Обсерваторията за футболни изследвания публикува последното си проучване, според което играчът с най-висока стойност във водещите 5 първенства в Европа е младият нападател на "Пари Сен Жермен" - Килиан Мбапе.

Според най-новите данни той струва 218,5 млн. евро. 20-годишният футболист има договор със своя тим до 2022 г., а миналото лято стана световен шампион с Франция.

На второ място в класацията е голмайсторът на "Тотнъм" и на Мондиала в Русия - Хари Кейн. Неговата трансферна цена е 200,3 млн. евро. 25-годишният нападател от Англия има договор със своя клубен отбор до 2024 г.

На трето място е футболистът, за когото бе платена най-голямата трансферна сума преди година - Неймар. Бразилският играч на ПСЖ е оценяван на 197,1 млн. евро, с което бележи спад от онези 222 млн. евро, които френският шампион даде на "Барселона" за услугите му.

Рахим Стърлинг от "Манчестър Сити" е четвърти в класацията. При трансфер на 24-годишният национал на Англия "гражданите" могат да поискат 185,8 млн. евро.

Голмайсторът на сезон 2017/2018 в Англия - Мохамед Салах струва 184,3 млн. евро. Той има договор с "Ливърпул" до 2023 г.

В класацията следват Паоло Дибала от "Ювентус" (171,9 млн. евро), Лионел Меси от "Барселона" (171,2 млн. евро), Ромелу Лукаку от "Манчестър Юнайтед" (162 млн. евро), Фелипе Коутиньо от "Барселона" (157 млн. евро) и Лерой Сане от "Манчестър Сити" (156,1 млн. евро).

27 футболисти са оценявани на над 100 млн. евро в големите първенства в Европа.

Сред тях е и Кристиано Роналдо, който е на 19-о място в подреждането. Португалецът е оценен на 127,2 млн. евро, а договорът му с "Ювентус" е от лятото на 2018 г. до 2022 г.

Всъщност 34-годишният Роналдо е и най-възрастният в топ 100 в тази класация!

От Обсерваторията за футболни изследвания разясняват, че подреждането е изготвено след стриктно сравнение на няколко компонента - активност и резултати в клубния и националния отбор, възраст, пост на терена, състоянието на съответното първенство и на самия клуб, чиято собственост е играчът.

Това обяснява защо младият Мбапе е лидер, а Меси и Роналдо, чиито кариери приближават края си, са толкова назад в класацията.

Всъщност челната тройка през 2018 г. включваше същите трима играчи, припомня bTV. Tогава Хари Кейн бе лидер, а след него се наредиха Неймар и Мбапе.

Челси ще има нов президент от 2027 година

Изглежда няма да остане твърде много начело на отбора

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Барса иска звезда на Арсенал

Вижте подробности

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки