16 дни до Sofia Open! Беретини – Универсалният войник от Рим

Матео е голям любимец на нежната половина от човечеството

16 дни до Sofia Open! Беретини – Универсалният войник от Рим

Само 16 дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2019 година – тенис шоуто Sofia Open.

Част от световния елит на аристократичния спорт ще завладее България от 3 до 10 февруари.

„Арена Армеец" е домакин на битките от най-силния и атрактивен турнир в света от категория АТР 250 за годината.

Продължаваме рубриката „Звездите на Sofia Open 2019". Нека заедно се запознаем с любопитни факти за тях и да отброяваме с нетърпение дните до старта!

Матео Беретини ще бъде една от загадките в София. През лятото на миналата година 22-годишният римлянин спечели първата си титла на ниво ATP, побеждавайки на финала в Гщаад друг герой от „Арена Армеец“ –шампиона от 2016-а Роберто Баутиста Агут.

Мнозина специалисти определят Беретини като Универсален войник. Той играе еднакво добре и на клей, и на хард. Неотдавна Беретини заяви, че ако покаже повече постоянство, има шанс да се бори с най-добрите играчи в света.

„Във всички мачове имам шансове, дори с най-високо ранкираните тенисисти. Дори когато през 2018-а се изправих срещу топ играчи като Саша Зверев и Доминик Тийм, макар да загубих, в определени моменти осъзнах, че разликата между мен и тях не е голяма", коментира италианецът, който е избрал да гледа философски на нещата.

„Важното е да знаеш какво трябва да правиш в бъдеще. Аз знам, че за да играя срещу най-добрите, трябва да стана по-постоянен на високо ниво. И именно върху това работя", добави той.

Балансът му през 2018-а бе 19 победи и 20 загуби, като успя да се изкачи до рекордната за себе си 52-ра позиция в ранглистата на АТР. Към момента е номер 54, като в първия кръг на Australian Open отстъпи на Стефанос Циципас в четири сета.

Любопитно е, че в Гщаад Матео спечели и надпреварата на двойки. Партньор му бе Даниела Брачали. Така Беретини стана първият след Александър Зверев (Монпелие 2017 г.), който триумфира в един и същи турнир на сингъл и двойки.

„Онази седмица беше невероятна. Заминах без треньор, а вместо това взех гаджето си и един приятел. Това проработи. Може би трябва да го правим по-често“, шегува се италианецът, който е роден на 12 април 1996 г. Започва да играе тенис, повлиян от брат си Якопо, който има на сметката си бронзов медал от Средиземноморските игри миналата година.

И докато на корта Матео вке още търси утвърждаването си, то сърцата на дамите вече е спечелил със завидна лекота. Поредното доказателство дойде вчера. Веднага след обявяването на конкурса „Мистър Sofia Open 2019“ Беретини оглави класирането!

Гласуването продължава до 4 февруари - ТУК!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки