Гришо: Бях солиден, въпреки многото непредизвикани грешки

„Показах на какво съм способен, когато трябваше“, посочи Димитров след класирането си за осминафиналите в Мелбърн

Гришо: Бях солиден, въпреки многото непредизвикани грешки

"Целта ми е да подобрявам играта си с всеки изминал мач!“

Това заяви Григор Димитров, след като се класира за осминафиналите на Откритото първенство на Австралия.

„След първия сет имаше някои трудни моменти. Като цяло мачът бе равностоен, особено когато пуснаха покрива. Траекторията на моите удари се промени и стана много бърза. Много съм щастлив. Движех се добре. Макар, че направих много непредизвикани грешки, все пак запазих самообладание. Когато трябваше да покажа това, на което съм способен, бях на ниво. Хареса ми сега да съм в сянка, спрямо предишните години (смее се). Трябва да приемеш обаче реалностите мач след мач“, допълни Гришо.

„Това е турнир от Големия шлем и всичко може да се случи. Трябва да си готов, както физически, така и ментално. Трябва да си готов за всеки случай и да си вършиш работата“, посочи Гришо.

„Някои неща от работата ни с Агаси могат много трудно да бъдат обяснени. В момента сме на много добра пътека. Не говорим толкова много за тенис, като се замисля. Разбира се за тенис прекарваме много качествено време, но аз се фокусирам върху други неща, които трябва да открия, както за себе си, така и за играта си. Агаси е преминал през този път и мога да използвам съвети от него. Той е невероятен човек. Няма какво друго да кажа", завърши Димитров. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки