Сензациите в пресата: Новият Закон за спорта влезе в сила, ЦСКА вече може да придобие базите

Локо Пд чака халф като Канте, Каранга не спира да дразни „сините"

Сензациите в пресата: Новият Закон за спорта влезе в сила, ЦСКА вече може да придобие базите

Най-интересните теми от българската преса днес, 19 януари:

 

"Тема спорт": Новият Закон за спорта влезе в сила, ЦСКА вече може да придобие базите     

 

Новият Закон за спорта влезе в сила в четвъртък. Това стана факт след няколко години процедури около съгласуването и одобряването му. Най-съществената промяна, която касае ЦСКА и изобщо спортните клубове е, че те могат да придобиват бази за по-дълъг период от време. Максималната продължителност досега бе 10 години, но вече официално е 30.

От "Армията" на няколко пъти обявиха, че искат да сключат нов договор за базите - публично-частно партньорство, което ще даде по-широки възможности за инвестиции. Отделно няма да се налага клубът да плаща и солидни наеми, както го прави в момента - по 96 000 лева на месец за "Армията" и Панчарево. Предстои обаче да се уточнят още доста неща, преди реално да се пристъпи към ремонтни дейности по базите. Наскоро спортният министър Красен Кралев заяви: "С ЦСКА имаме разговор, имаме споразумение. Ще си възстановят стадиона със собствени средства. Има много неща, които свършихме с екипа на г-н Ганчев, и вървим към финализиране на проекта. Вярвам, че в скоро време армейците ще се радват на нов стадион".

ЦСКА планира пълна реконструкция на стадиона в Борисовата градина. Ще се продължи и тоталното преобразяване на базата в Панчарево. На първо време там ще се изгради още един терен - четвърти, а отделно е заложено построяването на ресторант и общежитие за школата.

 

„Меридиан мач”: Локо Пд чака халф като Канте

 

Халфът Мохамед Айдара ще е поредният нов в Локо (Пд). Треньорът Бруно Акрапович е харесал видеозаписи с неговата игра и го определи като футболист тип „Н’Голо Канте", който играе между двете наказателни полета. За последно той е играл за белгийския Мускрон. В момента е свободен агент, а според сайтът transfermarkt.com цената му е 450 хил. евро. Айдара е израснал в Германия и Франция. Като юноша е бил в школите на Санкт Паули, Йенфелдер, Конкордия Хамбург и ФК Париж, за който играе в отбора до 19 години. След това кариерата му преминава през аматьорския Ниендорфер в Германия, Палома, Франкфурт II, Обер-Роден, Ханза, Олденбург и стига до втория отбор на Вердер Бремен, преди да подпише с белгийския Мускрон. Той е роден на 24 декември 1989 година и Бруно Акрапович може да го пусне още в утрешната контрола с Локо (ГО), за да прецени качествата и формата му.

„Разбрахме се със собственика и ще привлечем Никола Марич. Той ще пътува с нас за Турция, както и Петър Лозански, който дойде от Самоков. Останалите момчета, които бяха на проби имат качества, но не могат да повишат класата на нашия отбор и ще ги освободим. Със сигурност този път няма да привличаме голям брой футболисти. Сега приоритет е да вземем по-висока класа", коментира пред „Меридиан Мач" Бруно Акрапович.

 

„Меридиан мач”: Каранга не спира да дразни „сините"

 

Пътищата на Левски и Фернандо Каранга отново се пресякоха. Бившият любимец на Сектор Г се натресе в хотела на „сините" в Агия Напа. Той пристигна там като част от отбора на Хенан. Китайците и столичани дори ще се изправят един срещу друг в контрола, която ще се играе на 25 януари. За последно Каранга подразни „сините" с провокативен клип от Китай преди последното дерби с ЦСКА. Това доведе до ответен удар от страна на Давид Яблонски, след като „сините" взеха мача. Защитникът дори отнесе парично наказание от БФС за изявата си.

В същото време стана ясно, че Левски се е разминал с контрола с Цървена звезда. Двата тима не успяха да се разберат къде да се играе срещата. Сърбите чийто бивш треньор е Славиша Стоянович, са в друг град. Те искаха „сините" да им гостуват, но бяха отрязани.

 

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки