ПО ШАМПИОНСКИ: Ливърпул с драматичен успех срещу черната си котка в Англия (СНИМКИ+ВИДЕО)

Салах отново изведе отбора си до победа в шеметен мач на "Анфийлд", два гола в добавеното време украсиха шоуто

ПО ШАМПИОНСКИ: Ливърпул с драматичен успех срещу черната си котка в Англия (СНИМКИ+ВИДЕО)

 Лидерът в английската Висша лига Ливърпул спечели изключително трудно домакинството си на Кристъл Палас в мач от 23-ия кръг на първенството. 

Момчетат на Юрген Клоп трябваше да правят пълен обрат, а след това отново да излизат напред в резултата, за да си тръгнат с всички три точки.

По всичко изглеждаше, че Кристъл Палас за пореден път ще се изпречат на пътя на Ливърпул, след като в последните години лондончани се превърнаха в черна котка за червените. Най-запомнящо е равенството 3:3 през 2014 година, което на практика лиши "мърсисайдци" от титлата. 

Мачът на "Анфийлд" започна отлично за червените и нищо не предвещаваше трудностите им по-късно. Фирмино и Матип отправиха опасни удари в първите десет минути, а след това същото сториха и Мане и Ван Дайк. 

В 34-та минута обаче Андрос Таунзенд смълча феновете по трибуните, след като засече подаване по земя в наказателното поле за 0:1. 

След почивката домакините вдигнаха още повече оборотите и мигновено в 46-та Салах изравни, след като бе намерен зад гърба на защитата с балонно центриране.

Седем минути по-късно Ливърпул вече бе напред в резултата. Роберто Фиримино получи в наказателното поле, след което стреля ниско, топката се отби леко от играч в бяло и влетя в мрежата за 2:1. 

Точно, когато Ливърпул изглеждаше, че ще постигне пореден лесен успех, в 65-та минута Томкинс отбеляза нов гол във вратата на Алисон и върна мача в стартова позиция. 

Веднага гостите барикадираха наказателното си поле, опитвайки се да спасят ценна точка от лидера, но в 75-та минута Мохамед Салах отново се оказа герой за "мърсисайдци", след като се възползва от фрапантна грешка на стража на гостите, който не успя да изчисти остро върната топка към малкото наказателно и египтянинът заби кълбото в мрежата. 

Минута преди края на редовното време Джеймс Милнър получи втори жълт картон и остави съотборниците си с човек по-малко в решаващите минути, но това не се оказа фатално, а напротив - в третата минута на продължението Садио Мане отбеляза за 4:2 точно преди Максимилиан Майер да върне едно попадение в ответната атака на Палас. 

Така Ливърпул събра 60 точки на първото място - на цели седем пред Манчестър Сити преди "гражданите" да изиграят своя мач от кръга. Кристъл Палас пък остава на 14-то място с 22 пункта. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки