Безгрешен Арсенал пребори Челси в лондонското дерби (СНИМКИ)

Тежка контузия на Белерин вгорчи успеха на "артилеристите"

Безгрешен Арсенал пребори Челси в лондонското дерби (СНИМКИ)

 Арсенал победи с 2:0 Челси в лондонското дерби от 23-ия кръг на Висшата лига. "Артилеристите" показаха по-добра игра през целия мач, за разлика от гостите, които бяха неубедителни и в защита, и в предни позиции. 

Трите точки от срещата обаче дойдоха с цената на тежка контузия на Хектор Белерин, който бе изнесен на носилка четвърт час преди края, като още не е ясно колко сериозен е проблемът на испанецът. 

Срещата на "Емирейтс" започна отлично за домакините, като още преди да са изминали и десет минути Обамеянг и Сократис вече бяха отправили опасни удари по посока на Кепа. Последва нова вълна от атаки на "артилеристите" и в 14-та минута Лаказет успя да се ориентира перфектно в наказателното поле и измежду няколко футболисти в синьо се обърна и заби топката в мрежата за 1:0. 



Малко преди да е изминал половин час игра Рамзи стреля от дистанция, но право в ръцете на Кепа. В 37-та пък Обамеянг пробва ефектно изпълнение със задна ножица, като топката мина опасно близо до вратата на Челси. 

Две минути по-късно падна и второто попадение за Арсенал, след като при изпълнение на корнер топката се озова извън наказателното поле, но в краката на Сократис, който прати центриране право към непокрития Кошчелни и защитникът отбеляза комичен гол с рамо при опита си да отиграе с глава. 

Точно преди почивката Челси се опита да върне поне един гол, но удари на Вилиян, Алонсо и Рюдигер не бяха точни. След почивката сините задържаха повече топката, но последният пас липсваше. Сари се опита да промени това с пускането в игра на Рос Баркли, но без успех. 

В 72-та минута дойде и неприятният момент с контузията на Хектор Белерин, който при борба за топката усука лявото си коляно и бе изнесен от лекарите на Арсенал. 

В следващите минути Азар и компания успяха да притиснат Арсенал в собстената му половина, но защитата на домакините издържа на теста. 

Така "артилеристите" събраха 44 точки и се върнаха на петото място, откъдето бяха изместени от Манчестър Юнайтед по-рано днес. Изоставането им от четвъртия Челси пък е вече само три точки и мястото в Шампионска лига изглежда все по-близо. 
 

Арсенал - Челси 2:0
1:0 Лаказет (14)
2:0 Кошчелни (39)

Стартови състави:

Арсенал:
 Лено, Белерин, Сократис, Кошчелни, Рамзи, Лаказет, Торейра, Обамеянг, Гендузи, Колашинац, Джака

Челси: 
Кепа, Аспиликуета, Рюдигер, Дависд Луис, Маркос Алонсо, Канте, Жоржиньо, Ковачич, Азар, Педро, Вилиан 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки