Сензациите в пресата: Задава се мощна чистка на „Герена”

Берое подписва с халф, Лудогорец с интерес към бивш национал на Италия

Сензациите в пресата: Задава се мощна чистка на „Герена”

Най-интересните теми от българската преса днес, 20 януари:

 

"Меридиан мач”: Задава се мощна чистка на „Герена”

 

Левски най-вероятно ще бъде доста различен отбор и клуб до края на месеца. Според информация на „Меридиан мач" предстои солидна чистка, която ще засегне както футболистите, така и служителите. В съблекалнята са застрашени тези, които взимат огромни заплати за родните стандарти, а те не са никак малко.

 

„Тема спорт”: Берое подписва с халф

 

Берое е на път да се подсили с още едно чуждестранно попълнение. Става въпрос за вътрешен халф, който вече е договорен и идва като свободен агент. В момента е задействана процедура по изваждане на всички документи, за да може той да пристигне на лагера в Турция. Очаква се това да се случи най-късно във вторник. Засега името му се пази в тайна. Както е известно, Берое може да продаде капитана си Мартин Райнов и от новия играч се очаква да бъде евентуален негов заместник.

Старозагорци чакат и още едно ново име от чужбина. Става дума за нападател от Холандия. Той обаче най-вероятно ще изкара пробен период преди Александър Томаш да се произнесе. До момента Берое подписа с естонския национален централен защитник Никита Баранов, който бе взет за заместник на продадения в Академия Пушкаш (Унгария) Камен Хаджиев. На проби е гвинейският полузащитник Гастон Камара. Днес той ще вземе участие в контролата с Астра Гюргево. В двубоя минути се очаква да запише и Димитър Бербатов. Митко замина със заралии за лагера в Турция, за да поддържа форма в готовност за трансфер. Кога ще влезе в игра и за колко време, Бербо и Томаш ще решат часове преди спаринга.

 

„Меридиан мач”: Лудогорец с интерес към бивш национал на Италия

 

След като онзи ден медиите в Румъния написаха, че Лудогорец иска Ервен Онженда от Ботошани, вчера те пратиха друг футболист от въпросния клуб в Разград. Става дума за италианеца Диего Фабрини. Този път обаче информацията е по-достоверна, защото за интереса на „орлите" към халфа разкрива собственикът на Ботошани Валериу Ифтиме.

„Към Фабрини има много голям интерес. Той е от страна на ЧФР Клуж, Лудогорец и руски клуб", коментира босът пред DiGi Sport. „Стяуа също се интересуваше от Фабрини, но до оферта не се стигна. Много се говори за него, защото той е в края на договора. Но така или иначе ще е още година с нас. Говорих с него, с мениджъра му, и виждам, че всичко е наред. Ако имаме добра оферта от Клуж, който иска да го вземе сега, те трябва да платят за него. Диего се чувства добре при нас", добави Ифтиме. Високият 181 см. плеимеикър се отчете с две асистенции за успеха на Ботошани над Лудогорец с 3:1. Той е на 28 години и кариерата му е много любопитна. Започва в Емполи, а след това преминава през Удинезе, Палермо, Уотфорд, Сиена, Милуол, Бирмингам, Мидълзбро, Специя и Овиедо. Част е от Ботошани от септември 2018 г., като до момента има 14 мача и 2 гола. Стойността му според Transfermarkt е 800 000 евро. Фабрини има един мач и за Италия. През 2012 г. влиза като резерва при загуба от Англия с 1:2 в контрола.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки