Шарапова и Кербер аут от Мелбърн

Квитова продължава напред

Шарапова и Кербер аут от Мелбърн
Най-голямата изненада при жените в тазгодишното издание на „Аустрелиън Оупън” вече е факт.
 
Номер 2 в схемата Анжелик Кербер загуби катастрофално от непоставената американка Даниел Колинс в два сета – 6:0, 6:2. Така представитеката на САЩ достигна до четвъртфиналите в Австралия, след като отстрани три поставени тенисистки – 14-ата Юлия Гьоргес, 19-ата Каролин Гарсия и 2-ата Кербер.
 
Шампионката от 2016 се прости с шансовете си за втора титла в турнира, а Колинс може да се изправи срещу сънародничката си и поставена под номер 5 Слоун Стивънс, ако американката успее да надделее над рускинята Анастасия Павлюченкова.
 
Петра Квитова се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис след нова убедителна победа, този път над младата американка Аманда Анисимова – 6:2, 6:1. Поставената под номер 8 в основната схема чехкиня не изпита никакви проблеми по пътя към успеха, като за четири двубоя в турнира е загубила едва 17 гейма и в серия от девет поредни победи, след като в подготвителната надпревара преди началото на Аустрелиън Оупън триумфира с титлата в Сидни.
 
28-годишната двукратна шампионка на Уимбълдън си отмъсти за загубата от талантливата Анисимова на Индиън Уелс през миналата година.
 
 
В следващия кръг тя ще срещне представителката на домакините Ашли Барти, която продължи с великолепното си представяне и отстрани 30-ата в схемата Мария Шарапова след обрат в три сета – 4:6, 6:1, 6:4.
 
Двубоят започна по-добре за рускинята, която поведе в резултата, но отговорът на австралийката бе светкавичен и тя доминира именитата си съперничка във втората част, за да възстанови равенството.
 
След оспорван трети сет Барти осъществи пълния обрат и си осигури среща с Квитова в спор за място на полуфиналите в Мелбърн.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки