Моуриньо: Отхвърлих 3 оферти за работа

Следващият отбор трябва да бъде предизвикателство, което да ме прави щастлив, допълни Специалния

Моуриньо: Отхвърлих 3 оферти за работа
Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо призна, че е отхвърлил три оферти за работа след раздялата си с „червените дяволи“.
 
Пред beIN Sports Специалния анализира случилото се на Театъра на мечтите по негово време, като отбеляза, че не е имал подкрепата, която получават Хосеп Гуардиола и Юрген Клоп в Манчестър Сити и Ливъпрул.
 
 „Отказах три оферти за работа. Не беше това, което исках. Продължавам да съм спокоен. Колкото повече време минава, толкова по-добре мога да се подготвя. Следващият отбор трябва да бъде предизвикателство, което да ме прави щастлив“, каза Моуриньо.
 
„За мен бе по-сложно като треньор, тъй като не можех да се концентрирам само върху футбола. Трябваше също така да планирам бъдещето. Мисля, че футболът започна да се готви с принципите. Важна е културата. Когато говоря за лидерство, свързано със структурата на клуба, не става дума за простото лидерство. То включва всичко, в това число и идеите.
 
Когато си мениджър имаш възможността да избираш играчите, които искаш, или да следваш идеите, които вярваш, че ще те отведат до успеха. Много по-различно е, когато нямаш тези възможности“, коментира португалецът на питане за вече бившия му Манчестър Юнайтед.
 
Специалистът се раздели с английския гранд през декември 2018 година след загубата от Ливърпул с 1:3.
 
Що се касае до Манчестър Сити и Ливърпул и мениджърите им Пеп Гуардиола и Юрген Клоп, Специалния каза: „Нека вземем Манчестър Сити. В първия сезон на Гуардиола отборът не стана шампион. В действителност бе трудна година, а хората очакваха да видят победното лице на Сити.
 
Някои от играчите вече два пъти бяха ставали шампиони – като Агуеро и Компани. През втория си сезон Пеп взе големи решения, но те бяха подкрепени. Например не искаше Сабалета, Саня, Коларов, Клиши. Подписаха с Данило, Менди и други. Получи нужната подкрепа“.
 
„В Ливърпул…колко футболисти бяха в тима преди идването на Клоп?“, запита Жозе и продължи: „Нямаше ги Алисон Бекер, Ван Дайк, Робертсон, Салах, Фирмино, Мане, Фабиньо, Вайналдум, Кейта…Така работата му стана задълбочена“, категоричен е Жозе.

 

Артета: Не мога да намеря правилните думи

Мениджърът на Арсенал беше много разочарован от отпадането в ШЛ

Тухел: Тази победа значи много

Треньорът на Байерн коментира успеха с 1:0 над Арсенал в ШЛ

Нойер счупи рекорд в Шампионската лига

Германецът вече има 58 сухи мрежи в турнира

Гуардиола доволен от футболистите си, въпреки отпадането

"Всички играха на ниво", заяви Пеп

Фенербахче ще победи Олимпиакос в реванша

Вижте подробности

Щастливият Анчелоти: Реал никога не умира

Треньорът на мадридчани коментира успеха с дузпи над Манчестър Сити

Алонсо: Усещам глада на футболистите

Треньорът на Борусия Дортмунд говори преди реванша с Уест Хем

Кристиано Роналдо осъди Ювентус за 10 милиона евро

Португалецът ще получи 50% от заплатата си при торинци

НЕВЕРОЯТНО ШОУ: Реал Мадрид ликува след дузпи на "Етихад"(ВИДЕО)

Манчестър Сити няма да защити трофея си, след като отпадна от "белия балет"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки