Краси Анев с най-добър резултат за сезона за България

Самоковецът финишира 12-и в масовия старт за Световната купа в Руполдинг

Краси Анев с най-добър резултат за сезона за България
Страхотно състезание направи днес националът по биатлон Красимир Анев в последния старт от петия кръг за Световната купа по биатлон, който се проведе в Руполдинг (Германия).
 
Българинът завърши на 12-та позиция в крайното класиране на масовия старт на 15 км, след като не допусна нито една грешка в стрелбата. Това е най-добрият български резултат през този сезон.
 
Краси изостана на едва 36,3 сек. от победителя Йоханес Бьо (Норвегия). Любопитното е, че днес Анев се оказа и с най-точен мерник, след като само той и Ондрей Моравец завършиха без грешка, но чехът отстъпваше в бегово отношение на самоковеца и остана 15-и.
 
Състезанието при мъжете днес беше много интересно и непредвидимо до последните метри. Цели седем биатлонисти се побраха в рамките на 10 секунди след последната стрелба.
 
Само трима състезатели обаче издържаха на високото темпо на последната обиколка и си разпределиха челните места.
 
Йоханес Бьо за пореден път показа, че е във формата на живота си. Талантливият норвежец сбърка само веднъж при последното си посещение на рубежа, но спечели финалния спринт в конкуренцията на Юлиян Еберхард, изпреварвайки го с едва 6 десети. Австриецът завъртя две наказателни обиколки, което му коства златния медал.  
 
Кентан Фийон Майе (Франция) беше много близо до Бьо и Еберхард, но така и не се включи във финалния спринт. Французинът сгреши само веднъж и се нареди 3-и. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки