Клеман Ноел с първа победа за Световната купа

В генералното класиране Марсел Хиршер е на върха

Клеман Ноел с първа победа за Световната купа

Французинът Клеман Ноел изненадващо спечели слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в швейцарския зимен център Венген. 21-годишният Ноел беше най-бърз в първия манш с 53.80 секунди и въпреки че даде пето време във втория - 51.60 секунди, успя да запази аванса си от първото спускане и финишира с общо време 1:45.40 минути. За него това е първи успех в кариерата за Световната купа и втори подиум след второто място в слалома в Аделбоден миналата неделя. Ноел е световен шампион за юноши в тази дисциплина.

 
Втори на 8 стотни от секундата се нареди Мануел Фелер от Австрия. Седемкратният носител на Световната купа Марсел Хиршер (Австрия) завърши трети с пасив от 10 стотни. Той беше най-бърз във втория манш, но след петото си място в първия, не успя да навакса изоставането си. Хиршер има победи в четири от общо шест слалома за сезона. След състезанието австриецът поздрави Ноел за "невероятното му представяне". Българите Алберт Попов и Камен Златков не завършиха първия манш. 
 
В генералното класиране за Големия кристален глобус Марсел Хиршер е на върха с 1036 точки, следван от Хенрик Кристоферсен (Норвегия) с 621 точки, който днес завърши четвърти на 30 стотни зад победителя, а на трета позиция е Алекси Пентюро (Франция) с 560 точки. Алберт Попов е 96-и с 26 точки. В подреждането за малката световна купа в слалома води отново Хиршер с 496 точки, следван от Даниел Юле (Швейцария) с 323 точки и Хенрик Кристоферсен с 319 точки. Попов е 35-и в подреждането с 26 точки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки