Сензациите в пресата: Йодегард близо до договор с Левски

Лудогорец иска поне 2 млн. евро за Ренан, Антон Огнянов започва с Ботев Bp

Сензациите в пресата: Йодегард близо до договор с Левски

Най-интересните теми в българската преса днес, 21 януари 2019 г.:

 

„Тема спорт”: Йодегард близо до договор с Левски

 

Норвежкият защитник Магнар Йодегард е близо до договор с Левски. 25-годишният бранител се представи стабилно в първата за годината контрола на сините с Уфа (1:1). Той започна спаринга като титуляр и остана на терена до края на първото полувреме. След това отстъпи мястото си на португалеца Нуно Рейш. Йодегард се присъедини към Левски във вторник, а от клуба обявиха, че ще изкара кратък пробен период. Той ще играе и в спаринга с китайския Хенан. Йодегард пристигна при сините със съдействието на мениджърите на исландския национал Холмар Ейолфсон. От Левски пък са следели изявите му през есенния полусезон, включително и са наблюдавали негови мачове на живо. Тогава Магнар носеше екипа на Тромсьо (28 шампионатни мача и 1 гол през 2018 г.). Сега той е свободен агент.

Левски със сигурност трябва да привлече централен защитник през зимата. Причината е, че договорът на Давид Яблонски с клуба изтича през лятото. Той вече може да преговаря с други тимове, в които да премине през лятото като свободен агент. Ситуацията с чеха може да претърпи развитие и той дори да бъде продаден през зимата. През пролетта Левски няма да може да ползва Холмар Ейолфсон, който се възстановява от тежка контузия на коляното. Останалите в състава, които са опция за центъра на отбраната, са Нуно Рейш и Деян Иванов. В последния есенен кръг - 2:1 срещу Етър, на тази позиция бе ползван и дефанзивният халф Кали Тиам. Милош Цветкович пък може да бъде предимно на пейката през пролетния полусезон. Сърбинът бе оставен резерва на младока Ивайло Найденов в първата контрола за годината срещу руския Уфа (1:1). Тази конфигурация може да се пренесе и в официалните мачове, ако сръбският защитник не преподпише контракта си с клуба. Той изтича през лятото и все още не е подновен. В договора му има опция той да бъде удължен с една година, но тя не бе задействана. Така след края на сезона Цветкович ще може да си тръгне без пари.

На проби в Левски е и Жордан Нкололо, който вкара гол при първото си появяване в Кипър. За него обаче сините не са взели решение дали да го задържат.

 

“Тема спорт”: Лудогорец иска поне 2 млн. евро за Ренан

 

Дните на вратаря Ренан в Лудогорец са преброени. За това намекна и старши треньорът Антони Здравков. От началото на лагера стражът не попада в групата на наставника за контролите, а в някои от тренировките дори се подготвя индивидуално. Здравков обяви след победата над Хонвед, че Ренан няма да бъде използван в Турция. Както е известно, той даде скандално интервю в родината си, в което говори за липсата на фенове на Лудогорец, слабия футбол у нас и това, че иска да напусне тима. Договорът му е до края на 2019 година. Още в края на 2018-а Ренан е отказал предложение за нов контракт, което не се е харесало на ръководството. Към него има интерес от Бразилия, конкретен от Сао Пауло, и няколко тима от Европа. Лудогорец иска за стража си поне 2 млн. евро. Разградчани правят всичко възможно да го продадат още сега, защото реално от лятото той ще е свободен да подписва предварителни споразумения с всеки клуб.

През тази зима “орлите” вече се подсилиха с националния вратар Пламен Илиев. Разполагат още с Хорхе Броун и младия Даниел Наумов. Владислав Стоянов пък в момента е отново в Барселона заради тежката си контузия и сложно възстановяване. Неговият договор е до лятото и едва ли ще бъде продължен. Възможно е все пак до края на трансферния прозорец Лудогорец да намали малко от цената на Ренан, за да може реално да прибере пари за него.

 

„Тема спорт”: Антон Огнянов започва с Ботев Bp

 

Антон Огнянов преминава в Ботев Враца. Днес крилото трябва да направи първа тренировка с новака в елита. "Разбрали сме се. Надявам се всичко да е наред и утре (б.а. - днес) да започна с Ботев Враца", сподели Огнянов. В петък той разтрогна своя договор с Верея и идва като свободен агент. Заради сериозните неясноти около заралии освен него си тръгнаха още куп титуляри. Интерес към крилото имаше от Дунав Русе, където вече игра. Двете страни обаче не успяха да се разберат за условията и така Антон Огнянов се озова в Ботев Враца. У нас фланговият футболист е носил още екипите на Черно море, Левски, Берое, Любимец и Миньор Раднево. Утре новият тим на играча тръгва за лагер в Турция. Очаква се Антон да дебютира на 26 януари (събота) в контролата с украинския Александрия. С отбора почти сигурно заминава и звездата Валери Божинов. Засега той все още не е получил оферта, която да го удовлетворява и към момента остава в Ботев Bp.

Привличането на Огнянов при врачани пък доведе до раздяла с друг играч. Очаква се съвсем скоро ФК ЦСКА 1948 Сф да подпишат договор със Спас Георгиев. Той бе основен играч на Ботев във Втора лига, но през есента загуби титулярното си място в състава, воден от Сашо Ангелов. Новакът във втория ни ешелон вече се е свързал с играча.

 

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки