ЦСКА призна за интерес към талант на Стяуа

Томас Нойберт разкри защо е напуснал румънския гранд в посока „Армията”

ЦСКА призна за интерес към талант на Стяуа
Кондиционният треньор на ЦСКА Томас Нойберт призна, че българският клуб проявява интерес към играча на румънския гранд Стяуа Олимпиу Моруцан.
 
В интервю за „Pro TV“ Нойберт разкри, че ЦСКА иска да вземе 19-годишния футболист под наем до края на сезона.
 
„Бих искал да доведа Моруцан в ЦСКА. Говорих преди няколко дни с шефовете на клуба, но на този етап няма шанс“, коментира Нойберт.
 
Със сигурност от ЦСКА няма да се откажат толкова лесно и е много вероятно да направят нов опит да привлекат младежкия национал на Румъния.
 
Моруцан през първия полусезон игра като преотстъпен от Стяуа в Ботошани и записа 18 мача. 19-годишният футболист играе като атакуващ халф и крило и може да бъде взет в ЦСКА за заместник на Кирил Десподов, ако се стигне до продажбата на най-добрия български футболист за 2018 година.
 
Нойберт разкрива, че ако се върне в Румъния, то той ще работи отново в Стяуа. Германският специалист разказва, че поддържа все още отлични отношения с някои от играчите в отбора.
 
„Промених много манталитета на играчите, имах и късмет, когато дойдох в Стяуа през 2012 година, защото те вече бяха големи футболисти. Дадоха ни ключа, а ние го завъртяхме, за да отворим вратата и да се качим на следващото ниво. Не напуснах отбора, защото съм се карал с някого. Причините бяха лични и финансови“, споделя Нойберт.
 
Томас Нойберт направи сравнение между Стяуа и ЦСКА: „От качествена гледна точка, настоящият ми отбор е по-добър, но сега има млади играчи, които въпреки че са по-добри в качествено отношение, не са на едно и също ниво не само физически, но и психически. Младите играчи правят 2-3 добри мача и след това 2-3 слаби. За младите футболисти е трудно да поддържат едно и също ниво за дълъг период от време. Ще видим какво ще се случи през втория дял от шампионата.“
 
Нойберт говори и за новото попълнение на Лудогорец – Адриан Попа: „Пожелавам му късмет. Съжалявам, че не играеше в Англия. Мисля, че там можеше да играе без проблеми. Не знам защо не се получиха нещата. Понякога малките детайли правят разликата. Видях, че за Лудогорец вкара още в първия си мач.“

 

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки