Михаил Вълчев: Обертан трябва да бъде продаден

При всички положения играчите се дразнят, когато вземат наполовина, че и по-малко от някой друг, допълни легендата

Михаил Вълчев: Обертан трябва да бъде продаден
Михаил Вълчев е легендарен централен нападател на Левски. Със синята фланелка е вкарал 79 гола в „А" група и 20 за Купата на България. Голмайстор на шампионата през 1982 г. с 24 гола. С Левски има спечелени две шампионски титли и две купи на страната. Част от състава, който в две поредни години елиминира Щутгарт от европейските турнири, като дори вкарва гол на „швабите". 62-годишният ветеран коментира рокадите на всички нива в Левски пред "България днес".
 
- Г-н Вълчев, какви са впечатленията ви от Георги Дерменджиев, който пое Левски?
 
- Всички левскари очакваме промените в клуба да са за добро. Резултатите ще покажат дали тези ходове са правилни. Не трябва да бързаме. Треньорската промяна ще повлияе в добрия смисъл. Георги Дерменджиев работеше добре в Лудогорец, постигна успехи. Българин е, познава нашия манталитет. Надявам се да му потръгне и в Левски.
 
- Искате ли да виждате по-малко чужденци в състава?
 
- Хубаво е новите попълнения да са българи. Ако на пазара обаче няма хора на определени позиции, трябва да се прибегне и до чужденци. Ако са много добри и сме сигурни, че ще си заслужат заплатата, не виждам проблем. Повечето от тези играчи, които са сега, не оправдават парите, които получават. Типичен пример беше Ривалдиньо. Време беше някой, който ги е докарал, да понесе някаква отговорност.
 
- Голямата звезда на тима Габриел Обертан прибира огромна заплата. Трябва ли да остане?
 
- Той показва и добри, и слаби игри. Проблемът при него е, че не може да вкарва достатъчно голове като за атакуващ халф. Той трябва да бъде продаден бързо, защото, ако стои още година тук, кой ще даде после 1 милион евро за него. При всички положения играчите се дразнят, когато вземат наполовина, че и по-малка заплата от някой друг в състава.
 
- Предстои и смяна на собствеността в Левски. Какво е мнението ви?
 
- Далеч сме от тези неща и не знаем кой реално движи нещата, кой държи акциите, кой дава парите. Ако Спас Русев не е разполагал с необходимите суми, не е могъл да действа. Смятам, че той направи това, което можа.
 
- Каква трябва да е целта пред отбора този сезон?
 
- Първата задача е да се класираме за евротурнирите. Редом с това трябва да се изгражда и отбор за следващия сезон, да се привличат футболисти, за да търсим нещо по-голямо. Дерменджиев е психолог, говори с футболистите, държи се добре с тях.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки