Огнянов: Във Верея всичко е толкова нереално, че нямам думи

Дано клубът не фалира, че имаме да получаваме доста пари. Няма как да съм фалшив на терена

Огнянов: Във Верея всичко е толкова нереално, че нямам думи
Преди дни крилото Антон Огнянов (30 г.) подписа с Ботев Враца. Дълго време той се опитваше да разтрогне със закъсалия на дъното в Първа лига Верея. В последните 5 мача през есенния дял изненадващо Огнянов, който преди това бе основна фигура, не бе в групата за мачовете. За всичко това крилото даде интервю пред "Тема спорт".
 
- Антоне, имаше ли други предложения освен Ботев Враца?
 
- Да, опция беше и завръщане в Дунав Русе, но предпочетох Ботев Враца. Отказах предложението на Дунав, не се разбрахме с тях.
 
- Падна ли ти товар от плещите след раздялата с Верея?
 
- Да, малко от товара падна, но има още. Бремето не е малко. Надявам се, че Верея няма да фалира, защото имам да получавам доста възнаграждения, а и не съм само аз. Доста футболисти от този, а и от миналия сезон чакаме пари.
 
- Какво се обърка във Верея? От тим, влязъл в първата шестица преди година, до... сам казваш евентуален фалит.
 
- Не знам какво е било преди при Александър Томаш и Илиан Илиев, но по времето, в което аз бях там, нещата хич не бяха добре. За тази една година в нито един момент не е имало проблясък отборът да се оправи. Да си стъпи на краката.
 
- На какво го отдаваш?
 
- На неумения да се управлява клубът. Липса на финанси. Явно е съвкупност от всичко това. Много са нещата. Не отиват на професионален клуб.
 
- В последните мачове на Верея от края на есента изненадващо не само че не игра, но и не беше в групата, а преди това пък бе използван на нетипичен пост - централен нападател. Какво се случи, за да те извадят от тима?
 
- Имахме недоразумения с ръководството. Нямаше как да се разберем. Така прецениха, че в последните 5 двубоя няма да взема участие. Питам ръководството защо, каква е причината. Те ми казват - питай треньора. Питам наставника, той пък ми отговаря - питай шефовете. И така като в някакъв омагьосан кръг. Явно не ги устройваше, защото аз имах мое виждане за нещата след разгромните резултати, които инкасирахме.
 
- Какво бъдеще очакваш за Верея?
 
- Ако нещата продължават по същия начин, мисля, че няма накъде. Няма как да стане. Дори и някой да иска този клуб да съществува, мисля, че няма как да стане, ако нещата не се променят. Много трудно ще е.
 
- Сега начело на Верея застана украински треньор, дойдоха нова порция незнайни чужденци...
 
- Всичко е толкова нереално, че нямам думи. Като цяло проектът не е лош, то и в Разград виждате колко публика имат... Но не е в това въпросът, а в нормалното съществуване на клуба. Не трябва да е някакъв гранд или от този сорт. Просто всичко да е нормално, ако искат да се развиват там някакви млади футболисти. Хубаво е нивото да е постоянно от организационна гледна точка, от финансова, а то не е. Никой не иска и не очаква нещо голямо от Верея. Просто нещата не са никак добре. Преди време съм слушал интервюта и на Илиан Илиев по темата. Други футболисти също са го казвали, но всичко си има една граница на търпимост. Не може по най-големите празници Коледа, Нова година, Великден ние да сме без нито един лев. Не е нормално. Не вземаш пари по няколко месеца.
 
- Вярно ли е, че не си искал да играеш повече, след като си разбрал, че се случват странни неща във Верея?
 
- Едно е, че аз, както ви казах, исках да говоря с тях, а те ми казват - говори си там... с не знам си кой, с президента. Аз не знам въобще има ли президент. Някой от руснаците ли е. Нямам си на идея, защото ние не сме видели някакво лице, което да застане пред нас и да каже... Просто идваше някаква жена, която се представяше, че е вещото лице, и това е. Тя ми казваше - говори с треньора. И в един момент не им хареса това, което аз им казвам. Истината нали знаете, че боли...
 
- Явно си им объркал някои планове, сметки...
 
-Ами като им казваш това, което не се харесва на никого... Така в последните 5 мача не играх. Аз съм твърде откровен и истински. Няма как да съм фалшив дори и на терена...
 
- Имал ли си съмнения във феърплея в някои от мачовете на Верея?
 
- Може би затова се е стигнало дотук, до тези последните 5 мача, в които не взех участие. Аз съм твърде честен и чист като човек.
 
- Съжаляваш ли за периода си във Верея?
 
- Да. Дано Ботев Враца да е добро начало. Нещата са несравними с тези във Верея. Всичко е наистина, както трябва и са ми казвали преди това.
 
- Какво може да кажеш за старши треньора Небойша Миличич?
 
- Честно казано, не знам по какъв повод този човек беше във Верея. Той е страхотен добряк като човек, но явно беше лице, което да свърши работата.
 
- Защо Людмил Киров изкара само един мач начело на Верея - гостуването на Лудогорец?
 
- Идването му, макар и за два-три дни, промени много. Ако помните, срещу Лудогорец играхме коренно различно. 
 
- Но явно и той е усетил някакви неща като теб и е предпочел да си спести главоболията.
 
- Не, той не беше виновникът за това, че трябваше да си тръгне. Пак ви казвам, ръководните фактори са. Киров дойде и за два-три дни смени настроението, поведението на отбора, желанието. Всичко се промени коренно и си пролича в мача с Лудогорец. Биха ни трудно и за мен това беше един от най-добрите ни мачове през есента. Говоря като колектив, като отбор. Личеше си желание и настроение за игра. Докато преди и след този период това го нямаше.
 
- Каква е ролята на Галин Михайлов и Николай Демирев във Верея?
 
- Галин си е отстрани и в момента няма никаква намеса в този клуб. Руснаците са до лятото в клуба. Демирев е... общо взето, и аз не знам какъв е. Дава интервюта, говори... изказва се, че всичко е наред и е платено. Какви са тези глупости, а и не смятам, че той е човекът, който трябва да се изказва и да говори, след като няма нищо вярно в това, което казва.

 

НА ЖИВО: Пирин - Етър (СЪСТАВИ)

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки