Милан и Наполи с куп положения, но две нули на "Сан Сиро" (ВИДЕО)

За втори пореден път като домакин "росонерите" завършват 0:0 с Наполи

Милан и Наполи с куп положения, но две нули на "Сан Сиро" (ВИДЕО)

Милан и Наполи завършиха наравно 0:0 дербито от съботната програма на Серия А. "Росонерите" и неаполитанците изиграха интригуващ мач с много положения, но така и не се стигна до гол за всичките 90 минути.

Първото полувреме на "Сан Сиро" премина равностойно, но Милан показа по-опасни атаки. Първата възможност за домакините дойде в 10-та минута, но удар на Кутроне се оплете в мрежата от външната страна. 

Малко след 20-та минута Сусо и Чалхаонглу пратиха удари от дистанция, но Оспина улови. След половин час игра Наполи пък записа две опасни атаки, които Зиелински и Марио Руи не уцелиха очертанията на вратата. 

След почивката Лукас Пакета стреля добре от движение, но ударът му с левия крак се оказа прекалено слаб. След това Наполи показа зъби и удари на Кайехон и Инсине трябваше да бъдат спасявни ефектно от Донарума. 

Малко след час игра неаполитанци показаха още по-добра игра и Милан прие случващото се на терена пред вратата си. Последователно Фабиан Руиз, Зиелински и Милик стреляха, но отново без резултат. 


В 77-та минута новото попълнение на Милан Кшищоф Пьонтек направи направи своя дебют на Сан Сиро, като показа доста добра игра.

В 80-та минута пък Милан можеше да поведе, но Матео Мусакио не успя да засече добре топката след разбъркване при корнер и Оспина спаси на голлинията слабия удар. В самия край пък Фабиан Руиз бе изгонен за втори жълт картон, като бе свирена игра с ръка, но повторенията показаха, че такава нямаше. 

Така Наполи събра 48 точки и е на осем зад Ювентус, като торинци могат да увеличат аванса си на върха при победа над Лацио в следващия кръг. Милан пък остава четвърти с 35 пункта - два пред преследвачите от Рома. 

Милан - Наполи 0:0

Стартови състави:


Милан: Донарума, Калабрия, Мусакио, Романьоли, Родригез, Кеси, Бакайоко, Пакета, Сусо, Чалханоглу, Кутроне

Наполи:
 Оспина, Малкут, Албиол, Кулибали, Руи, Фабиан, Зиелински, Кайехон, Мертенс, Инсине, Милик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки