Фиорентина се подигра с Рома

Федерико Киеза вкара хеттрик за победителите

Фиорентина се подигра с Рома

Фиорентина се подигра с Рома и го разби със 7:1 в мач от 1/4-финалите за Купата на Италия. "Виолетовите" бяха пълни господари на терена и нито за миг не оставиха съмнения, че заслужават да продължат към полуфиналите в турнира. 

 
Федерико Киеза вкара хеттрик за победителите, два гола добави Джовани Симеоне, а по веднъж се разписаха Луис Муриел и Марко Бенаси. За "вълците" точен бе Александър Коларов. През втората част Един Джеко бе изгонен.
 
Домакините откриха резултата още в 7-ата минута чрез Федерико Киеза. Нападателят получи пас от Миралас и с прецизен удар матира Робин Олсен. Четири минути по-късно Кристанте уцели греда с глава.
 
В 18-ата минута отново Миралас асистира за Киеза, който вкара за 2:0. Италианският национал остана очи в очи с вратаря на "вълците" и елегантно го преодоля. 
 
В 28-ата минута Рома се върна в мача. Александър Коларов получи топката извън наказателното поле и с мощен удар не остави шансове на Албан Лафон. 
 
Фиорентина върна аванса си от два гола в 33-ата минута. Тогава Бираги проби отляво и намери оставения непокрит в наказателното поле Луис Муриел, а колумбиецът се разписа за 3:1. 
 
Към този момент все още е футболист на Бешикташ
 
В 66-ата минута Марко Бенаси сложи край на интригата в мача. Той бе оставен сам в наказателното поле и с удар по земя направи резултата 4:1. Седем минути по-късно Един Джеко, който влезе в игра на почивката бе изгонен заради реплики към главния рефер. 
 
Минута по-късно Федерико Киеза оформи своя хеттрик. Офанзивният футболист се измъкна от отбраната на Рома след центриране отляво и опъна мрежата на Олсен за 5:1. 
 
"Виолетовите" обаче не се спряха. В 79-ата минута резервата Джовани Симеоне овладя топката в наказателното поле и я насочи във вратата за шестия гол на своя отбор. 
 
В 90-ата минута на срещата отново Симеоне оформи крайното 7:1.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки