СТРАХОТНО! Нефтохимик с успех над Олимпиакос и Тошко Алексиев в Бургас!

Бургазлии с успех с 3:1 над гръцкия колос

СТРАХОТНО! Нефтохимик с успех над Олимпиакос и Тошко Алексиев в Бургас!

 Волейболният шампион на България Нефтохимик 2010 (България) направи сериозна крачка към класиране за полуфиналите на втория по сила европейски клубен турнир за Купата на CEV. Воденият от треньора Николай Желязков тим удари у дома гръцкия гранд Олимпиакос (Пирея), където играе бившият капитан на България Тодор Алексиев, с 3:1 (18:25, 29:27, 25:22, 25:21) в първия мач от 1/4-финалите помежду им, игран тази вечер в пълната с близо 1500 зрители в зала "Младост" в Бургас.

Срещата-реванш между двата тима е след две седмици, на 14 февруари (сряда) от 17,00 часа българско време в легендарната зала "Мелина Меркури". Шампионите на България се нуждаят само от два спечелени гейма, за да продължат напред към полуфиналите за Купата на CEV и да постигнат най-големия си успех на европейската сцена. От друга страна "червено-белите" от Пирея ще гонят задължителна победа с 3:0 или 3:1, за да стигнат поне до т.нар. "златен" гейм. Победителят от този 1/4-финал ще спори на полуфиналите срещу победителя от двойката между швейцарския Линдарен Волей (Амрисвил) и италианския гранд Тренто.

Първият гейм миня изцяло под доминацията на "червено-белите" от Пирея, които го спечелиха с убедителното 25:18. Впоследствие, обаче, шампионите на България се мобилизираха и заиграха по-окрилено. Втората част бе доста оспорвана, като Нефтохимик изравиха резултата след 5 геймбола и 29:27.

В третия гейм бургазлии взеха инициативата от самото начало и поддържаха темпото до самия край. Тодор Алексиев и съотборниците му се опитаха да се върнат в играта, но Нефтохимик поведе с 2:1 гейма след 25:22. Четвъртата част бе под контрола на Олимпиакос до средата, след което Нефтохимик навакса изоставането си и отново поведе, за да спечели след 25:21 и 3:1. 

Над всички за Нефтохимик бе Николай Учиков със страхотните 23 точки (1 блок, 2 аса и 48% ефективност в атака) за победата. Капитанът Георги Петров (4 блока, 39% ефективност в атака и 44% позитивно посрещане) и словенецът Ален Джорджевич (2 блока, 55% ефективност в атака и 63% позитивно посрещане) за успеха.

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

Цецо Соколов с 18 точки при успех на Динамо М

Тимът на българина изравни резултата в полуфиналната серия в Русия

Младите волейболистки с втора чиста победа на Европейските квалификации

Остава само крачка до класирането

ЦСКА ще спори за титлата в НВЛ

"Армейците" ще играят на първи финал в шампионата от 2018 година насам

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки