Аталанта сложи край на хегемонията на Ювентус (ВИДЕО)

Торинци загубиха опитния защитник Джорджо Киелини

Аталанта сложи край на хегемонията на Ювентус (ВИДЕО)

Аталанта сложи край на четиригодишната хегемония на Ювентус за Купата на Италия. "Бианконерите" отпаднаха в 1/4-финалите на тазгодишното издание на турнира, след като бяха разгромени с 0:3 като гост на негостоприемния стадион "Атлети д’Адзури".

 

Съперник на Аталанта в 1/2-финалите ще бъде Фиорентина, който разгроми със 7:1 по-рано през деня Рома. Освен загубата, Ювентус претърпя още един сериозен удар. Торинци загубиха опитния защитник Джорджо Киелини, който напусна игра принудително поради контузия в средата на първото полувреме.

Ювентус излезе като фаворит в двубоя, но с действията си на терена опроверга прогнозите. Това беше втори слаб мач за торинци в рамките на седмица, след като в неделя се измъкнаха при гостуването на Лацио в Серия А. В същото време Аталанта показа, че се намира в добра форма, демонстрирана при частичния обрат срещу Рома, когато достигна от 0:3 до 3:3.
 
 
Героят от "Олимпико" Жоао Кансело този път се превърна в грешник, след като сбърка за гола на Тимоти Кастане за 1:0 в 37-ата минута. Само 120 секунди по-късно кошмарът на "Старата госпожа" Дуван Сапата удвои преднината, в края отново той се разписа за крайното 3:0 четири минути преди края.
 
Аталанта - Ювентус 3:0
1:0 - Кастане (37)
2:0 - Сапата (39)
3:0 - Сапата (86)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки